Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: "Η μάνα πάντα νοσταλγεί τα παιδιά της"

kritis-amerikanoiΤην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής και πολλά από τα μέλη της, που ευρίσκονται στην Κρήτη για να επιτελέσουν το ετήσιο προσκύνημά τους στην γενέτειρα των προγόνων τους.

Οι αδελφοί μας ομογενείς έφτασαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στις 10.00 το πρωί.

Με πατρική χαρά τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος χοροστάτησε και στην επίσημη Δοξολογία που τελέσθηκε αμέσως μετά την άφιξή τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας προσεφώνησε με θερμούς λόγους τους υψηλούς επισκέπτες τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μάνα πάντα νοσταλγεί τα παιδιά της που βρίσκονται στην ξενιτειά, τα αγαπά, ζει μαζύ των, τα σκέπτεται και ποτέ δεν τα ξεχνά. Όταν τα παιδιά της γυρίσουν πίσω για πολύ ή για λίγο χαίρει και αγάλλεται. Δεν έχει λόγο, είναι γεμάτη από ευφροσύνη. Έτσι νιώθει και σήμερα η Κρήτη, το Ηράκλειο, η Αρχιεπισκοπή μας για τα παιδιά της, τα οποία μένουν εις την Αμερική. Ανείπωτη και ανέκφραστη η χαρά της».

Επίσης τόνισε: "Δεν έχουμε λόγους να εκφράσωμε τη χαρά μας γιατί πατάτε τα χώματα της Κρήτης, είσθε μαζύ μας πάλι για λίγο. Όσον θέλετε, όσον μπορείτε να είσθε μαζύ μας. Τούτη την ώρα, σ’ αυτόν τον ευλογημένο, τον άγιο Τόπο και τον Ιστορικό Ναό της Κρήτης και του Ηρακλείου, δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον Θεό γιατί είσθε εδώ στο σπίτι σας το πρώτο, στο σπίτι των Πατέρων σας, στην Κρήτη η οποία είναι το σπίτι των όπου γης Κρητών και εσάς".

"Σας δεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες. Χαιρόμαστε που είστε εδώ. Δεν σας ξεχνούμε ποτέ. Σας σκεπτόμαστε. Σκεπτόμαστε το μέλλον, χαιρόμαστε που προοδεύετε", πρόσθεσε ο κ. Ειρηναίος.

Ο νέος Πρόεδρος της Παγκρητικής κ. Ιωάννης Μανουράκης, αντιφώνησε με τη σειρά του και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Κρητών της Αμερικής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο, υπογραμμίζοντας την προσφορά του στο γένος και στην Εκκλησία.

Μάλιστα εκ μέρους της Παγκρητικής επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο  τιμώντας με τη συμβολική αυτή κίνηση «την θεοπρόβλητον ποιμαντορίαν αυτού και όλα όσα αληθή και άξια πράτει υπέρ της Ορθοδοξίας και τους γένους των Ελλήνων έτι δε και υπέρ των αποδήμων Κρητών».

kritis-amerikanoi.2

Εμφανίσεις: 57955
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!