Πρόταση των ξενοδόχων Χανίων για ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού

image006

Πρόταση για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού διατυπώνει σε επιστολή της προς τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον  μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.

Αφορμή η αύξηση των αφίξεων Ρώσων στα Χανιά. Οπως σημειώνεται στην επιστολή:

«Η εντυπωσιακή αύξηση των Ρώσων τουριστών με την υλοποίηση της  δρομολόγησης πτήσεων προς τα Χανιά μας επιβάλλει να δούμε από νέο πρίσμα τη μεγάλη χώρα του Βορρά.
Είναι γεγονός ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται ζωηρά για τη θρησκεία επιλέγοντας να επισκεφθούν θρησκευτικά αξιοθέατα. Στο πλαίσιο του ιδιότυπου αυτού θρησκευτικού τουρισμού η χώρα μας λόγω ορθοδοξίας διαθέτει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Καμιά πρόθεση δεν έχουμε να αναμειχθούμε στα εκκλησιαστικά της χώρας μας, θεωρούμε όμως ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας Ρώσων τουριστών στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Κρήτης θα συμβάλλει όχι μόνο στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών, αλλά και προς όφελος της εκκλησίας μας θα αποβεί.

Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να διοργανώνονται από κοινού με Ρώσους ιερείς, όπως πρόσφατα έγινε στο Ηράκλειο, κοινές λειτουργίες είτε στη Μητρόπολη στα Χανιά είτε σε μοναστήρια, όπως η Γωνιά στο Κολυμπάρι ή η Αγία Τριάδα στο Ακρωτήρι, που προβαλλόμενες στα ξενοδοχεία της περιοχής μας θα προσέλκυαν Ρώσους τουρίστες στην παρακολούθησή τους.

Παράλληλα, η έκδοση απλών φυλλαδίων με την ιστορία εκκλησιαστικών μνημείων στα αγγλικά και ρωσικά θα βοηθούσε προς τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και γενικότερα στην προβολή της εκκλησίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων στα Χανιά που καθημερινά επισκέπτονται πολλοί τουρίστες χωρίς να γνωρίζουν τη σημαντική ιστορία του και τη συμβολή του στις ιστορικές  στιγμές  της Κρήτης, αλλά και βασικά στοιχεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και λατρείας».

Την επιστολή υπογράφουν εκ του Δ.Σ. ο πρόεδρος της Ενωσης Ι. Κουκουράκης και η γενική γραμματέας Γ. Ατσαλάκη.

Εμφανίσεις: 58566
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!