Κουρά Μοναχών από τον Μητροπολίτη Κισάμου

koyra1

Σε Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στο Καθολικό της Ανδρώας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προχείρισε σε Μοναχούς τους δύο δοκίμους της Μονής, στους οποίους έδωσε το όνομα Νικηφόρος και Μελέτιος, αντίστοιχα.

«Η ζωή του μοναχού αποτελεί έμπονη και έγκοπη πρωτοπορία ζώσα, αιμάσσουσα, πλήν όμως φωτεινή υπόμνηση του «Ενός ούτινος εστί χρείαν», όχι φυσικά πράγματος, αλλά προσώπου που δεν είναι άλλος από τον γλυκύτατο μας Ιησού», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος απευθυνόμενος στους νέους μοναχούς.

«Για να μπορέσετε όμως να αποκτήσετε αυτή την εσωτερική ζωή, να φτάσετε δηλ. στο σημείο να αρνηθείτε κάθε κοσμική παράκληση και παρηγοριά και να βιώσετε αυτό που γράφει ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος, ότι δηλ. «Πλούτος μοναχού εστίν παράκλησις η γενομένη εκ του πένθους, και η χαρά η εκ πίστεως, η εν τοις ταμείοις της διανοίας λάμπουσα» χρειάζεται να καλλιεργήσετε τρείς βασικές αρετές, γύρω από τις οποίες καλείστε να πορευθείτε τον μοναχικό σας βίο. Την υπακοή, την ακτημοσύνη, και την παρθενία, οι οποίες μαζί με τον πνευματικό σας αγώνα για την απόκτηση της ταπείνωσης, της αγάπης, και της αδιάλειπτης προσευχής θα σας οδηγήσουν στο να γίνετε «ως τα Χερουβίμ και τα Σεραφείμ, όλος οφθαλμός», όπως λέει ο Αββάς Βησαρίων».

«Το όνομα Νικηφόρος, συνέχισε, έχει την αναφορά του στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, τον μεγάλο αυτό Άγιο της Εκκλησίας μας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια, το δε Μελέτιος στον Άγιο Μελέτιο Πηγά Πατριάρχη Αλεξανδρείας, το όνομα του οποίου είχε ενάρετος μοναχός της Μονής Χρυσοσκαλιτίσσης, ο οποίος καταγόταν από χωριό  πλησίον της Μονής».

«Εύχομαι και προσεύχομαι, κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, να ομοιάσετε στους Αγίους σας, να παίρνετε δύναμη από τον δικό τους πνευματικό αγώνα. Οι πρεσβείες της γλυκιάς μας Παναγίας της Κυρίας Θεοτόκου, της Αφέντρας της Μονής σας, της Οποίας από σήμερα είστε και εσείς διάκονοι σε τούτο το δακρύβρεχτο και αιματόβρεχτο Μοναστήρι Της, να σας χαριτώνουν, σκεπάζουν και γεμίζουν την μοναχική ζωή και πολιτεία σας με κάθε αγαθό και άγιο».

Στον Ηγούμενο της Μονής π. Αγαθάγγελο ευχήθηκε η Μονή να αξιωθεί να δει πολλές παρόμοιες πνευματικές χαρές και ευλογίες.

Ηγούμενοι άλλων Μονών, Ιερείς της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, συγγενείς των νέων Μοναχών και μεγάλος αριθμών πιστών μετείχαν στην μεγάλη αυτή πνευματική χαρά της ιστορικής Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης.

koyra2

koyra3

Εμφανίσεις: 122141
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!