Αφιερωμένο στα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου το επόμενο συνέδριο των Κρητών

krhtes3

Τη «σκυτάλη» από τα Χανιά πήρε το Ρέθυμνο χθες και επίσημα για τη διοργάνωση του επόμενου παγκοσμίου συνεδρίου Κρητών που θα πραγματοποιηθεί το 2016 στο νομό.

Χθες, τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών παρέδωσαν το σήμα του επόμενου συνεδρίου στους φορείς του Ρεθύμνου και μίλησαν για τη μεγάλη διοργάνωση που το 2016 θα είναι αφιερωμένη (μετά από αποδοχή της πρότασης που έκανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος) στα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης, κ.κ. Ευγένιος, η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μανώλης Τσακαλάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μανιουδάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Παρασύρης, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Αντώνης Τσουρδαλάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του συμβουλίου.

Δηλώσεις Μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγενίου:

«Με πολύ μεγάλη χαρά χαιρετίζω το γεγονός που από σήμερα λαμβάνει χώρα στη μητρόπολη και την πόλη μας: το παγκόσμιο συνέδριο των Κρητών, που αποφασίστηκε να γίνει σε αυτόν τον τόπο που διακρίνεται πάντα για τη φιλοξενία, για την αγάπη και για το δικό του βλέμμα, που είναι στραμμένο σε όλους τους Κρήτες της γης. Χαίρομαι γιατί στο σήμα που παραδόθηκε στον δήμαρχο γράφει ''με το βλέμμα στο Ρέθυμνο''.

Χάρηκα ιδιαίτερα που η πρόταση που είχα απευθύνει πριν από λίγες ημέρες έγινε δεκτή. Δηλαδή να συνδεθεί το συνέδριο με τους εορτασμούς που το 2016 προγραμματίζουμε να κάνουμε για τα 150 χρόνια από την εθελοθυσία του Αρκαδίου.

Γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συνέδρους να λάβουν τα μηνύματα και να τα διακτινώσουν σε όλη την οικουμένη και ό,τι αυτό σημαίνει για τον τόπο μας και την πολύπαθη πατρίδα μας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με όλη μας τη δύναμη θα συμπράξουμε για να δώσει αυτό το συνέδριο την εικόνα που πρέπει για τον τόπο μας και σε εκείνους που τελευταία έχουν σχηματίσει μία διαφορετική εικόνα, χλευάζοντας ίσως μερικοί τις αξίες, τις αρχές και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Εμφανίσεις: 58966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!