Η εορτή του Αγίου Σίλα στο Καλό Χωριό Μεραμβέλλου

agios silas kaloy xoriou-1

Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε την Τρίτη 30 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, που βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας πάνω στον εθνικό δρόμο Αγίου Νικολάου-Σητείας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στην ομιλία του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για τη ζωή και το έργο του Αγίου Σίλα, υπογραμμίζοντας ότι ήταν πιστός σύντροφος και ακόλουθος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και ένας από τους Εβδομήκοντα μαθητές του Κυρίου που διακρίθηκε για την πίστη, τον ένθεο ζήλο και την υπομονή στα παθήματα και τις ταλαιπωρίες που υπέστη.

Με το αποστολικό του έργο συνέβαλε ώστε το μήνυμα του Ευαγγελίου να εξαπλωθεί στα πέρατα της οικουμένης και να διαφυλαχθεί ακέραια και ανόθευτη η διδασκαλία του Κυρίου μας.

Όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, το παράδειγμα πίστης και υπομονής του Αποστόλου Σίλα είναι επίκαιρο και διδακτικό περισσότερο από ποτέ άλλοτε σήμερα που ο λαός μας υφίσταται πολλά παθήματα, στερείται, ταλαιπωρείται και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην ευλάβεια των Καλοχωριανών και των κατοίκων όλης της περιοχής προς τον Άγιο Σίλα που ανήγειραν παλαιά και πρόσφατα ανακαίνισαν και εξωράϊσαν τον πανέμορφο αυτό ναό πάνω στην εθνική οδό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εκκλησιαστικά μνημεία που είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν κατά την πρόσφατη προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην άνω Μακεδονία, τα Σκόπια και τή Βόρεια Ήπειρο.

Ακολούθησε παραδοσιακό κρητικό γλέντι στον κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο, όπισθεν του πανυγυρίζοντος Ναού, με το συγκρότημα του δεξιοτέχνη λυράρη κ. Αλέκου Πολυχρονάκη, τον οποίο τίμησε η Ενορία για την πολύχρονη προσφορά του στην κρητική μουσική.

Την τιμητική πλακέτα στον γνωστό καλλιτέχνη της κρητικής μουσικής, που έπαιξε αφιλοκερδώς, επέδωσε ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος.

Ο κ. Πολυχρονάκης ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή που του έγινε και τόνισε ότι με τη συμμετοχή του στο πανηγύρι του Αγίου Σίλα εκπληρώνεται ένα προσωπικό του τάξιμο να επανέλθει στην περιοχή του Καλού Χωριού, απ᾽ όπου ξεκίνησε την πορεία του στην κρητική μουσική.  

Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών από τους Δήμους Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας που κατέκλεισαν τον περικαλή Ναό και τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του ήταν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Εμμ. Κλώντζας και κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Σγουρός και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος κ. Γ.  Κουρίνος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού.

agios silas kaloy xoriou-2

agios silas kaloy xoriou-3

Εμφανίσεις: 85387
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!