Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου

kissamou1

Την Κυριακή, 28 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Σωτήρος, στην  Κάνδανο, ιστορική έδρα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των: Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κατάρ κ. Μακαρίου, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.  

Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτησε την παρουσία των Σεβ. αγίων Αρχιερέων, ευχαριστώντας τους για την συμμετοχή των, αναφέρθηκε στην  προσφορά και διακονία του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου ως επίσης και στην ιδιαίτερη σχέση του με την ιστορική Επαρχία Σελίνου. «Ο αοίδιμος Γέροντας λειτούργησε θυσιαστικά, διακονικά και αγαπητικά για τούτο τον ευλογημένο και ιστορικό τόπο, τους ανθρώπους του και τα προβλήματα τους», σημείωσε.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος υπήρξε και στενός συνεργάτης του μακαριστού Γέροντος κυρού Ειρηναίου, όπως επίσης και ο Μητροπολίτης Λάμπης κ. Ειρηναίος. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε σε εμπειρίες που έζησε κοντά στον Γέροντα κατά τις περιοδείες του στο Σέλινο. «Ενθυμούμαι πόσο χαιρόταν και πόση χαρά έδιδε στους ανθρώπους της Επαρχίας Σελίνου κάθε φορά που βρισκόταν ανάμεσα τους», σημείωσε ο Σεβ. άγιος Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Γεώργιος Δερμιτζάκης, αναφέρθηκε, εν συντομία, στην Αρχιερατική πορεία του Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου και την ουσιαστική συμβολή του στην ανύψωση της Επαρχίας Σελίνου μέσα από τις πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες που είχε λάβει (Δημιουργία Συνεταιρισμών, Συλλόγων, κ.α.). Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καντάνου κ. Σταματίνη Δαμιανάκη μίλησε για την ίδρυση των Γυναικείων Συλλόγων των Ενοριών από τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο ως επίσης και την καθοριστική συμβολή του στην αναβάθμιση της γυναίκας της υπαίθρου.

«Ανύψωσε την γυναίκα της υπαίθρου, δημιουργώντας ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης», σημείωσε η κ. Δαμιανάκη. Τέλος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κατάρ κ. Μακάριος μνημόνευσε τις πολλές προσκυνηματικές επισκέψεις του αοιδίμου Ιεράρχου στην Αγία Πόλη. Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο που ακολούθησε, εκφράζοντας, και με αυτό τον τρόπο τους, την ευγνωμοσύνη, σεβασμό και τιμή προς το μακαριστό Ιεράρχη.

kissamou2

kissamou3

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!