Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Σητεία

agia paraskeui ziros

Με λαμπρότητα και πολυπληθή συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου η μνήμη της Αγίας ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από πλειάδα Εφημερίων της ευρύτερης περιοχής Σητείας, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αγίας Παρασκευής στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας, επί της επαρχιακής οδού Σητείας-Μακρύ Γιαλού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα που κατέκλυσε το γραφικό και μέσα σε ένα κατάφυτο και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιβάλλον εξωκκλήσιο για τα θαυμαστά μαρτύρια που υπέστη η αθλοφόρος Παρασκευή από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αντωνίνο και για το χάρισμα που της δόθηκε από τον Θεό να θεραπεύει τα μάτια, όπως αποδεικνύεται από τα πάμπολλα θαύματα της Αγίας έως τις μέρες μας τα οποία έχουν σχέση με τη θεραπεία των ματιών.

Παρόντες στην πανήγυρη ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Σητείας κ. Θεόδ. Πετρουλάκης.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ζήρου Σητείας.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. τέλεσε τη καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση των σφαγιασθέντων Σκαλιωτών ηρώων ενώπιον του Ηρώου στην πλατεία του χωριού. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο που ακολούθησε συμμετείχε πολύς κόσμος, μεταξύ του οποίου ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης κ. Ιωάννης Δρακάκης, τετραμελής αντιπροσωπεία Αξιωματικών του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και ο Πρόερος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

agia paraskeui toyrtoyloi

agia paraskeui ziros-2

Εμφανίσεις: 67812
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!