Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Κυδωνίας: ''Η Εκκλησία κατανοεί τους νέους''

protosygkelos damaskinos lionakis

''Το παν είναι να χαιρόμαστε για αυτά που έχουμε και όχι για όσα δεν έχουμε'', επισήμανε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός Λιονάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα Εκκλησία και Νεολαία, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στον θερινό κινηματογράφο του Δημοτικού Κήπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου να πλησιάσει τους νέους, αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τη σημερινή εποχή.  

''Η Εκκλησία δεν είναι η πεπαλαιωμένη αυτή κατάσταση και αντίληψη που κυριαρχεί στη συνείδηση των νέων με τα ''μη'' και τα ''πρέπει'' ή ''δεν πρέπει''.

Η Εκκλησία είναι μια μητέρα που καταλαβαίνει, που κατανοεί, που δέχεται τους νέους και τις νέες με τους αγώνες, τις δυσκολίες, τις αγωνίες τους και που είναι κοντά τους, ακόμη κι αν δεν μπορεί να τους λύσει τα προβλήματά τους. Το βασικότερο από όλα δεν είναι να λύσεις το πρόβλημα ενός ανθρώπου, αλλά να ακούσεις το πρόβλημά του. Διότι σήμερα η κοινωνία μας υποφέρει από το να δεχθεί τους νέους μας σαν ακροάτρια, προσπαθώντας να τους κάνει ρομπότ που θα εκτελέσουν κάποιες οδηγίες ώστε η ζωή τους -δήθεν- να γίνει καλύτερη. Η Εκκλησία θέλει να λέει την αλήθεια, θέλει να συμπαρίσταται στους νέους και στις νέες, αποτελώντας το φως στα αδιέξοδα και στα σκοτάδια των ανθρώπων'', ανέφερε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ο ίδιος τόνισε πως: ''Η Εκκλησία σήμερα προσπαθεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των νέων τόσο τις ψυχικές όσο και τις πρακτικές. Για αυτό και προσπαθεί να στηρίζει νέους όταν δεν έχουν δουλειά, να τους δώσει τη δύναμη και το κουράγιο να αντέξουν την ανεργία τους και τη δυσκολία αυτή. Αλλά το βασικότερο από όλα είναι πως η Εκκλησία θέλει να πει στους νέους ότι το παν είναι το να μπορεί ο άνθρωπος να χαίρεται αυτά που έχει και όχι αυτά που δεν έχει. Να χαίρεται δηλαδή ο νέος που έχει την υγεία του, που έχει τη δύναμη να καταφέρει τις αντιξοότητες της ζωής. Θέλει η Εκκλησία να ενεργοποιήσει και να καλλιεργήσει τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι άνθρωποι''.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!