Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις Λιθίνες Σητείας

lithines thia leitoyrgia

Την Κυριακή 21 Ιουλίου (Δ´ Ματθαίου) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Κοτσώβολου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λιθινών Σητείας.


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας την πανσθενουργό δύναμη της θερμής και ζωντανής πίστεως, την ταπείνωση και την αγάπη του Ρωμαίου εκατοντάρχου, ο οποίος ήταν πλήρως πεπεισμένος ότι ο Κύριος μπορούσε να θεραπεύσει τον παράλυτο δούλο του.

Όπως σημείωσε η δυνατή πίστη του αλλοεθνή εκατοντάρχου σε συνδυασμό με την έμπρακτη αγάπη προς τον δούλο του και την ειλικρινή ομολογία του, όταν του ζήτησε ο Χριστός να έλθει στο σπίτι του για να θεραπεύσει τον δούλο, ότι «ουκ ειμί ικανός ίνα μου υπό την στέγην εισέλθης» αποτελούν τα σημαντικότερα εφόδια για την είσοδο στην ατελεύτητη Βασιλεία του Θεού.

Εμφανίσεις: 67987
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!