Η Πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Πεδιάδος (ΦΩΤΟ)

marina arkal1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, Τετάρτη 17 Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή της στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Με περισσή ευλάβεια και πίστη αμέτρητες χιλιάδες χιλιάδων ευσεβών προσκυνητών, από κάθε μέρος της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κατέφθασαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης Πεδιάδος της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου για να προσευχηθούν, να εκζητήσουν τη χάρη και το έλεος της Αγίας Μαρίνας και να καταθέσουν την ελπίδα, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία.

Με αισθήματα κατάνυξης υποδεχθήκαμε στην πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας, πριν την ακολουθία του Εσπερινού, τεμάχιο του ιερού λειψάνου από τη δεξιά χείρα της Αγίας, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Στο μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό, την Τρίτη 16η Ιουλίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Μποτζουάνας κ. Γενναδίου (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησαν η Ιερά Παράκληση της Αγίας και νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών συνεχιζόταν αδιάκοπα μέχρι και τις πρωινές ώρες.

marina arkal3

marina arkal6

marina arkal4

marina arkal5

marina arkal2

 

 

Εμφανίσεις: 76932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!