Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον οικισμό των Σκλάβων

agia marina sklaboi-3

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, πανηγύρισε με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον οικισμό των Σκλάβων της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας.

Το απόγευμα της Tρίτης 16/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της  περιοχής, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής. 

Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα  ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο βίο και το θαυμαστό μαρτύριο της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρίνης σημειώνοντας την οφειλόμενη τιμή προς τους Αγίους Μάρτυρες, οι οποίοι αποτελούν φωτεινούς οδοδείκτες πορείας, γνήσιους φίλους και προστάτες των πιστών.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού στην αυλή της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού καί Προοδευτικού Συλλόγου Σκλάβων που αναβίωσε την παλαιά γιορτή του χωριού κατά την πανήγυρη της Αγίας Μαρίνης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αικατερίνα Μαυρομματάκη καλοσώρισε με εγκάρδια λόγια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, τον κ. Δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της Περιφ. Αυτοδιοίκησης και τον εκπρόσωπο του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο νέο ξεκίνημα του συλλόγου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες και τους στόχους του συλλόγου για τον εξωραϊσμό ττου χωριού τους.

Εμφανίσεις: 53784
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!