Εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

trixerousa

Με μεγαλοπρέπεια και μοναστηριακή κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και η ακολουθία της λιτής, για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης αλλά και για την μνήμη των Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των νέων ασκητών, στην Ιερά  Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Πλήθος ιερέων και κόσμου έδωσε το παρόν, που μετέβει ακόμα και από μακρινές περιοχές δια να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα.

Σήμερα, ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε το πρωί,  εόρτιος όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι το τρίτο χέρι στη θαυματουργή εικόνα δεν θέλει να μας δείξει ότι η Παναγία έχει τρία χέρια, αλλά ότι σε κάθε πρόλημα και ανάγκη μας, αφού επικαλεστούμε με πίστη την χάρη της θα μας δώσει το χέρι βοηθείας που έχουμε όλοι ανάγκη, όπως το έκανε και στον Ιωάννη τον Δαμασκηνό που τον βοήθησε όταν ζήτησε την αρωγή της.

Στη συνέχεια μίλησε και για τους οσίους και θεοφόρους πατέρες, Γεράσιμο και Ακάκιο τους νέους ασκητές, των οποίων την μνήμην εορτάσαμε σήμερα.

 

Εμφανίσεις: 78285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!