Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Σε εποχές ένδειας, αναζητούμε τις ρίζες μας''

kisamouΗ Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποίησε, το βράδυ της 10ης Ιουλίου, Συναυλία με τίτλο: <<Λόγια και Μουσικές Μικράς Ασίας>>.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας, της Επαρχίας Σελίνου.

Οι εκατό και πλέον χορωδοί υπό την διεύθυνση του χοράρχη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Μητροπόλεως κ. Γεωργίου Χαχλάκη, απέδωσαν με τρόπο αριστοτεχνικό και μοναδικό, τραγούδια της Μικράς Ασίας. Την χορωδία συνόδευαν ήχοι από ούτι/μπουλγαρί, βιολί και μπουζούκι.

Το χορευτικό συγκρότημα <<Ονειροκρήτες>> της κ. Ευαγγελίας Κουνελάκη, που μετείχε εθελοντικά, χόρεψε χορούς της Μικράς Ασίας. Η άξια εκπαιδευτικός κ. Μαλούκου είχε την ευθύνη παρουσίασης της βραδιάς. Το κοινό, που ξεπερνούσε τις πέντε εκατοντάδες, έζησε μια μαγική βραδιά. Ζωντάνεψε η ιστορία μας, ξύπνησαν μνήμες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού εξέφρασε την χαρά του για την άρτια απόδοση της χορωδίας ως και την συγκινητική προσέλευση του κόσμου, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της Συναυλίας: τον τοπικό Δήμο Καντάνου-Σελίνου, την Ενορία Παλαιόχωρας, κ.α.

Σημείωσε δε μεταξύ άλλων: <<Μικρά Ασία... αλησμόνητες Πατρίδες. Τόποι μνήμης και αναφοράς... Σε εποχές όπου οι Νεοέλληνες, ζώντας στην παραζάλη της ένδειας μας, αναζητούμε τις ρίζες μας, αλλά και τρόπους υπέρβασης των πολλών αδιεξόδων της καθημερινότητας μας, το σημερινό αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες, τόπους αναφοράς και καταγωγής μας, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους το χρέος, όπως λέει και ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, επίκαιρο όσο ποτέ: << μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου>>, παραφράζοντας το  θα μπορούσαμε να πούμε <<μη παρακαλώ σας μη λησμονούμε την Πατρίδα μας!>>, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

IMG 5779

IMG 5765

Εμφανίσεις: 51031
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!