Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο Βαρύπετρο Χανίων

ag.kiriak2

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, στο μετόχι της Αγίας Κυριακής στο  Βαρύπετρο, που διακονεί η αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Χρυσοπηγής Χανίων με την Καθηγουμένη Γερόντισσα Θεοξένη μοναχή.

To μετόχι, μνημείο του 17ου αιώνα, βρίσκεται σε θαυμάσια περιοχή, η οποία περιλαμβάνει, μικρό φαράγγι, που το χειμώνα διασχίζεται από ποτάμι, και πολλά σπηλαιώδη παρεκκλήσια, στα οποία οδηγούν λιθόστρωτα μονοπάτια.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το ηρωικό παράδειγμα της Αγίας Κυριακής το οποίο συνεχίζεται με  την σημερινή αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, η οποία με υπόδειξη του μακαριστου και θεοφόρου γέροντος Πορφυρίου, να ανακαινίσουν και να εγκατασταθεί η αδελφότητα στον τόπο αυτό, συνεχίζουν παρά τον πόλεμο που δέχονται να δίνουν τη δική τους μαρτυρία, στους κουρασμένους προσκυνητές και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που έρχονται εδώ να ακούσουν ένα λόγο αληθινό, ένα λόγο αγάπης, για τον Κτίστη και την Κτίση.

ag.kiriak

ag.kiriak1

ag.kiriak3

ag.kiriak4

Εμφανίσεις: 80883
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!