Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ναός στην Ελλάδα αφιερωμένος στον Προφήτη Ιωνά

IMG 5384a

Στην επαρχία Κισάμου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και  Σφακίων κ. Ειρηναίου, τέλεσε εγκαίνια Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Προφήτη Ιωνά, στην Ανώσκελη Κισάμου. 

Ο Ιερός αυτός Ναός, ο οποίος είναι ο πρώτος Ναός στην Ελληνική επικράτεια αφιερωμένος στον Προφήτη Ιωνά, οικοδομήθηκε εξ ολοκλήρου από ευλαβή οικογένεια της περιοχής εις μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων Δημητρίου και Κωνσταντίνου. Πρόκειται περί περικαλλούς, πετρόκτιστου Ναού, ιδιαίτερα προσεγμένου και καλλωπισμένου. 

Ο επιχώριος Επίσκοπος αφού ευχαρίστησε την ευσεβή οικογένεια των δωρητών, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Θεία Λειτουργία και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, σημειώνοντας: «Με την συμμετοχή μας στην Θεία Ευχαριστία, κοινωνώντας του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας, έχομε αίσθηση και γεύση της Βασιλείας των Ουρανών. Γευόμεθα από τα παρόντα τα μέλλοντα, από το νυν το αεί της πίστεως και ευσεβείας μας, βιώνουμε την μεγάλη αλήθεια της πίστεως μας ότι η βασιλεία των Ουρανών εντός ημών εστί. 

Ο εγκαινιασμός ενός Ναού, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, δεν είναι μια απλή Εκκλησιαστική, με την στενή έννοια του όρου, υπόθεσης. Πρόκειται περί γεγονότος με κοινωνικές διαστάσεις καθώς σηματοδοτεί και καλεί τον άνθρωπο στην καλλιέργεια, καλωπισμό και εγκαινιασμό της ψυχής του, του έσω ανθρώπου, στην καλλιέργεια των χαρισμάτων και των δωρεών που έλαβε κατά την ημέρα της βαπτίσεως του. Σε πνευματική και ηθική ανακαίνιση και αναγέννηση», κατέληξε. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στον μεγάλο Προφήτη Ιωνά, στον οποίο αφιερώθηκε ο Ι. Ναός, και την τριήμερη παραμονή του στην κοιλία του κήτους,  προτύπωση, προεικόνιση της Σταύρωσης και της τριήμερης Ανάστασης του Κυρίου μας. Εκ μέρους της οικογενείας των δωρητών μαζί με τον ευχαριστιακό τους λόγο για την τέλεση των εγκαινίων, έγινε και αναφορά για τον λόγο ανεγέρσεως του περικαλλούς ετούτου Ναού. 

Εκατοντάδες πιστών της ευρύτερης περιοχής μετείχαν στην Ακολουθία των Ι. Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία, και μαζί με το Αντίδωρο έλαβαν  την ευλογία των Ιερών Εγκαινίων μαζί με  Εικόνα του Προφήτη Ιωνά.    

IMG 5411a

 

IMG 5491a

IMG 5518a

Εμφανίσεις: 187376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!