Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά

apost payl xan

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε  και εφέτος η μνήμη  των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον φερώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της πόλης μας.

Πλήθος κόσμου γέμισε τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία στην οποία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός με την συμμετοχή του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και πολλών ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους  Πέτρο και Παύλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι πρώτοι και κορυφαίοι γιατί ο μεν εκλήθη πρώτος από τους λοιπούς Αποστόλους, ο δε έλαβε κλήση εξ' ουρανού.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, μίλησε για τον Απόστολο Παύλο καθώς όπως ανέφερε έχουμε διδαχθεί το Χριστό από τον ίδιο και έχει αγιάσει τα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδος μας, της Κρήτης.

Στο τέλος της ομιλίας του απευθυνόμενος στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι εμείς δεν είμαστε ούτε άπιστοι, ούτε ειδωλολάτραι της εποχής εκείνης που έζησε ο Απόστολος Παύλος. Λεγόμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Πιστεύουμε στην Ανάσταση των νεκρών; Αν ναι, να το δείξουμε με τη ζωή μας, με την μετάνοια μας, με την αναστημένη από την αμαρτία ζωή μας, με τον αγώνα μας κατά της αμαρτίας.

Είθε διά πρεσβειών των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τύχωμεν του μεγάλου ελέους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

apostol payl xan1

apostol payl xan2

apostol payl xan3

apostol payl xan4

Εμφανίσεις: 68668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!