Τα Χανιά εόρτασαν την Κυριακή της Πεντηκοστής (ΦΩΤΟ)

PENTIK1

Με πάνδημη συμμετοχή του Χανιώτικου λαού και επισκεπτών που ήρθαν να προσκυνήσουν στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος των  Τζαγκαρόλων εορτάστηκε και εφέτος η εορτή της Πεντηκοστής στα Χανιά.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο εις τον γεμάτο από χιλιάδες πιστών Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας και η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων της Μονής.
Με θερμότατα λόγια ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος και ο Καθηγούμενος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης,  ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, που ήρθε όπως είπαν να συμπανηγυρίσει  αυτή την ιδιαίτερη μέρα της Ορθοδοξίας στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.

Ως ανάμνηση της επισκέψεως αυτής ,προσφέρθηκε εκ μέρους της αδελφότητος της Ιεράς Μονής, εικόνα του Αγίου Ευγενίου στον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο από τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό, που είναι και αδελφός της Μονής.

Με λόγια συγκινητικά αντιφώνησε τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα βιώσαμε ευχαριστιακά στο Άγιο Περιβόλι της Αγίας Τριάδος, για μια ακόμη φορά, μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, ένα μεγάλο χάρισμα και την Μεγάλη Δωρεά που μας έχει δώσει το Πανάγιο Πνεύμα από τη στιγμή της καθόδου του στον κόσμο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε Αβραμιαίο κέρασμα προς όλο τον κόσμο, από κεράσματα που είχαν προπαρασκευάσει οι μοναχοί της Ιεράς Μονής μαζί με τον γνωστό εκλεκτό οίνο που παρασκευάζεται στο οινοποιείο της Μονής.

Σημαντική και η προσφορά της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ που μερίμνησε με κατάλληλο συνεργείο και τραπεζοκαθίσματα  να εξυπηρετηθούν άμεσα  όλοι οι επισκέπτες και προσκυνητές.

P6230374

Εμφανίσεις: 93077
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!