Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

P6220012

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η ακολουθία του Εσπερινού της Πεντηκοστής, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, με την συμμετοχή και του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρσανίου Ρεθύμνου, Αρχιμ. Εφραίμ.

Στο λόγο που έβγαλε ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ''σήμερα εορτάζουμε την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος εν είδη πυρήνων γλωσσών. Το Άγιο Πνεύμα είναι σαν ένα δένδρο με πολλά κλαδιά ή σαν ένας ήλιος με πολλές ακτίνες, όπου μία από αυτές τις ενέργειες είναι και το χάρισμα της υιοθεσίας, που δεν υπήρχε στον πλανήτη προ της Πεντηκοστής. Το είχαν οι πρωτόπλαστοι αλλά το έχασαν ''.

Σε άλλο σημείο του λόγου του είπε ότι '' σκοπός στη ζωή του Χριστιανού είναι και πρέπει να είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος. Το σπουδαιότερο απόκτημα στη Ζώη του Χριστιανού, δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε τα υλικά αγαθά, ούτε οι γνώσεις, ούτε οι ανθρώπινες σοφίες, αλλά το Πνεύμα το Άγιον. Έχοντες πολλά από αυτά, ίσως και όλα από αυτά, αλλά μη έχοντες Πνεύμα Άγιον είμαστε φτωχοί, έρημοι, δυστυχείς ''.

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στο ιστορικό και όμορφο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Τον χορό πλαισίωσαν Αγιορείτες Πατέρες εκ της αδελφότητος του Υμνογράφου.

tzagk

tzagk1

tzagk2

tzagk3

tzagk4

tzagk5

Εμφανίσεις: 68297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!