Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης

ealo i polis

Την Τετάρτη 29 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου πραγματοποίησε  στην αίθουσα της Κωνσταντινοπολειάδας της Ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης, με σχετική ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου π. Κύριλλο Συκή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του αειμνήστου βασιλέως Κων/νου Παλαιολόγου και των ηρωικώς πεσόντων, ακολούθησε ο  χαιρετισμός  και το καλωσόρισμα του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη προς τον π. Κύριλλο και προς όλο τον κόσμο, η ομιλία του π. Κύριλλου Συκή με θέμα ''η Άλωση της Πόλεως και η διαχρονικότητα του νοήματος της'' και η ολοκλήρωση της εκδηλώσεως με μουσικές νότες και τραγούδια παραδοσιακά από το μουσικό σύνολο του Ωδείου Ιωάννης Μανιουδάκης υπό την Διεύθυνση του χοράρχου κ. Ιωάννου Καστρινάκη.

Εάλω η Πόλις; ή  Εάλω η Πόλις ! Με αυτή την ερώτηση και παράλληλα κατάφαση ξεκίνησε την ομιλία του ο π. Κύριλλος Συκής αφού πρώτα ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό που μετέχει στις εργασίες της Συνόδου στην Κων/πολη αυτές τις ημέρες, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τους ιερείς και τον κόσμο που γέμισε  την αίθουσα από τα πρώτα λεπτά.

Στον επίλογο της υπέροχης ομιλίας ο Πανοσιολόγιώτατος Αρχιμανδρίτης, έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας με στεντορεία τη  φωνή ότι ακόμα δεν έπεσε η Πόλη, αλλιώς πώς θα ήταν ο Σεβασμιωτάτος Ποιμενάρχης σας εκεί τωρα να μετέχει στη σύνοδο του Πατριαρχείου, πώς την νύχτα της Αναστάσεως χτυπούνε 80 καμπάνες στην Κων/πολη, πώς ακόμη και σήμερα λειτουργούν στην Πόλη σχολεία, φιλανθρωπικοί σύνδεσμοι, ιδρύματα...

Η Πόλις έπεσε; ή η Πόλις έπεσε, με αυτή την σκέψη έκλεισε την ομιλία του ο π. Κύριλλος λέγοντας έυστοχα στον επίλογο του ότι εάν η Πόλις έχει πέσει στην καρδιά μας τότε έαλω η Πόλις, αλλά όσο η Πόλις  είναι ζωντανή στην καρδιά μας τότε όλοι πρέπει να επιστρέψουμε με την ψυχή μας στην Πόλη!

ealo i polis1

ealo i polis2

ealo i polis3

Εμφανίσεις: 62949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!