Στην Ελούντα τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

DSC 0198

Mε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ελούντα του Νομού Λασιθίου η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος με τη συμμετοχή του Ι. Κλήρου της Μητροπόλεως.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και την πορεία του Αγίου Κωνσταντίνου και στην απόφασή του να επιβληθεί η ανεξιθρησκεία και να έρθει η ενότητα στην αυτοκρατορία με το σταματημό του διωγμού των Χριστιανών.


Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς εικόνος υπό την συνοδεία του Ιερoύ κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Απέδωσαν τιμές η Φιλαρμονική του στρατού η οποία ήρθε από την πόλη των Χανίων, αγήματος της πολεμικής αεροπορίας από την Ζήρο Σητείας και αγήματος της Ελληνικής αστυνομίας από την γενική αστυνομική διεύθυνση του νομού Λασιθίου. Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο και στο λιμάνι της Ελούντας όπου παιάνιζαν οι σειρήνες των καραβιών και υπό την λάμψη των βεγγαλικών πού έκαναν φωτεινό τον ουρανό.

DSC 0208

DSC 0236

 

Εμφανίσεις: 62893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!