Εγκαίνια Ι. Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Χριστόφορο και τα θύματα τροχαίων

IMG 4628a

Τα Εγκαίνια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Χριστόφορο, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατά την ημέρα της ιεράς μνήμης του Αγίου Χριστοφόρου. Ο περικαλλής Ιερός Προσκυνηματικός αυτός Ναός, πετρόχτιστος, βρίσκεται εντός του Πάρκου «Χρήστος Πολέντας», στην θέση Νεραντζιά του Δήμου Πλατανιά, το μοναδικό στον Ευρωπαϊκό χώρο Πάρκο αφιερωμένο στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Τα εγκαίνια του Πάρκου είχε τελέσει η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την ευλογητική  επίσκεψη Tου στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, τον Οκτώβριο του 2009.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Πλατανιά, όσο και τον Σύλλογο Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων για την αγαθή συνεργασία, ενεργό συμμετοχή και συνδιοργάνωση, αναφέρθηκε στην σημασία των Εγκαινίων του Ι. Ναού.

«Τα εγκαίνια ενός Ναού, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, αποτελούν ιστορικό γεγονός για τον τόπο και τους ανθρώπους του, σύνολη την Εκκλησία του Χριστού. Αποτελούν όμως και υπενθύμιση του χρέους και της ευθύνης όλων μας του εγκαινιασμού ενός άλλου Ναού, αυτού της ψυχής μας, ο οποίος αποτελεί τόπο αναπαύσεως του Αγίου Πνεύματος. Τα παρόντα εγκαίνια χαρακτηρίζονται για το γεγονός ότι τόσο το Πάρκο «Χρήστος Πολέντας», εντός του οποίου ευρίσκεται ο Ιερός αυτός Ναός, όσο και ο σήμερα εγκαινιαζόμενος Ι. Ναός, αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυτρα Χριστόφορο, δημιουργήθηκαν από την αγάπη, τον σεβασμό και την τιμή προς τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων».

Αναφερόμενος δε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος στην πλειάδα των συγγενών, οικογενειών θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που μετείχαν στο γεγονός, μίλησε για την βαθιά πίστη της Εκκλησίας η οποία εδράζεται στην βεβαιότητα της Αναστάσεως.

«Η Ανάστασις του Χριστού αποτελεί όχι μόνο το κέντρο της πίστεως μας, αλλά χρειάζεται να γίνει και το κέντρο της ζωής μας. Βιώνοντας την μεγάλη αυτή αλήθεια  ο άνθρωπος του Θεού αντλεί δύναμη για να σηκώσει τους σταυρούς της ζωής του, να πορευτεί τον δικό του Γολγοθά και να φτάσει στο προσωπικό του Πάσχα που δεν μπορεί να είναι άλλο από το κοινό και αιώνιο Πάσχα, «Πάσχα καινό, Πάσχα άμωμο, Πάσχα μέγα», όπως ψάλλει η Εκκλησία μας την περίοδο αυτή, την χαρά και ομορφιά του οποίου εύχομαι να γευθούμε όχι μόνο εμείς, αλλά και ο κόσμος όλος», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Σταύρος Πολέντας με συγκίνηση ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, τον Δήμο Πλατανιά ως επίσης και όσους στηρίζουν τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Συλλόγου. «Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι, αντέχομε και πορευόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

IMG 4643a

IMG 4759a

Εμφανίσεις: 85950
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!