H 30η χειροτονία του Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού

P5110012

Στο ημιορεινό χωριό  Πεμόνια του Αποκόρωνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η τριακοστή χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στη σεμνή λατρευτική σύναξη παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, δεκάδες κληρικοί, πλήθος λαϊκών και ανάμεσα τους, ο πνευματικός και οι συγγενείς του χειροτονηθέντος.

Ο Σεβασμιώτατος προ της χειροτονίας νουθέτησε  τον χειροτονούμενο λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ''υποδιάκονε Γεώργιε, θα γίνεις σημείο αντιλεγόμενο πολλές φορές. Θα αποκτήσεις πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς.  Πολλοί θα σε μισήσουν για διάφορους λόγους και πολλοί θα σε αγαπήσουν. Μην πτοηθείς όμως. Εσύ  παιδί μου να είσαι αληθινός και να ξέρεις ότι θα  σε επισκιάζει πάντοτε η χάρις του Αγίου Πνεύματος.''

Στο τέλος ευχήθηκε ''Χριστός Ανέστη'' σε όλο τον κόσμο, ευχαριστώντας παράλληλα τους γονείς και την συμβία του νέου χειροτονηθέντος που δεν εμπόδισαν την επιθυμία του να ενταχθεί στην Εκκλησία, στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

P5110063

P5110091

P5110122

P5110190

Εμφανίσεις: 83230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!