Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στα Χανιά

xania1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή του λαού, εορτάστηκε σήμερα το πρωί η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε  Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, με τον οικείο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό πλαισιουμένοι από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και Αρχιμ. του Οικουμενικού θρόνου π. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη μαζί με την αδελφότητα, την Καθηγουμένη της Μονής Αγίας Ειρήνης Κρουσώνος Μοναχή Μαγδαληνή, από πολλούς κληρικούς και διακόνους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κάνοντας αναφορά στον Αναστάσιμο Ύμνο που λέει «Θανάτου ἑορτάζομεν νέκρωσιν, ᾍδου τὴν καθαίρεσιν, ἄλλης βιοτῆς, τῆς αἰωνίου ἀπαρχήν», λέγοντας χαρακτηρίστηκα μεταξύ άλλων ότι αποτελεί μέγα μήνυμα των ημερών μας, πάρα πολύ επείγον αλλά και πάρα πολύ χρήσιμο για όλη μας τη ζωή. Αυτή η εορτή, του εορτασμού δηλαδή της νεκρώσεως του Άδου είναι σημαντική στις ημέρες μας, βλέποντας καθημερινά τα συμπτώματα του Άδου έκδηλα  με τις αυτοκτονίες, τις θλίψεις, τις καταθλίψεις και τα αδιέξοδα. Είναι σημαντική η εορτή αυτή, γιατί μας δίνεται το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα, για μία άλλη βιωτή της αιωνίου...Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναγκαίο, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, από το να ξεκινήσουμε από την αρχή αφήνοντας πίσω όλα τα παλιά και παραπλανητικά μηνύματα των καιρών μας αρχίζοντας μία νέα απλή, ταπεινή ανθρώπινη ζωή.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, συνοδευομένη   από ύμνους μίας Φιλανδικής χορωδίας που επισκέφτηκε την Ιερά Μονή από τις μοναστηριακές κωδωνοκρουσίες.

Κατά την διάρκεια της Λιτανείας τελέστηκε τρισάγιο στην Πρώτη  Γερόντισσα και Καθηγουμένη της Μονής, Μοναχή Θεοσέμνη .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την παρουσία του στην μεγάλη αυτή εορτή ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, ευχαριστώντας παράλληλα και την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη Μοναχή, μοιράζοντας μαζί της,  πασχαλινές ευλογίες στους πιστούς.

xania

xania2

xania3

xania4

xania5

Εμφανίσεις: 78147
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!