Μνημόσυνο για τον μακαριστό Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο

IMG 4596a

Την Τετάρτη 8 Μαίου, τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου από Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, επι τη συμπληρώσει εννέα ημερών από την κοίμηση του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αναφερόμενος στον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βιάστηκες Γέροντα να γευθείς Πάσχα πριν το Πάσχα και Ανάσταση πριν την Ανάσταση. Δεν άντεχες να περιμένεις άλλο. Η σωματική, και μόνο, απουσία σου μας λυπεί, νιώθομε φτωχότεροι. Μας παρηγορεί όμως η βεβαιότητα και το γεγονός ότι βρίσκεσαι κοντά στον Αναστημένο Χριστό μας, ότι γεύεσαι Πάσχα αιώνιο, «Πάσχα καινό, Πάσχα άμωμο, Πάσχα μέγα»  και ότι από τον τόπο της αναπαύσεως σου θα δέεσαι υπέρ των περιλειπομένων ημών τέκνων σου, του φιλαγίου λαού σου και του ευαγούς Κλήρου των χειρών σου».

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο λόγος καταξιωμένου Ακαδημαϊκού διδασκάλου, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος καταθέτοντας δια της γραφίδας του λίγα ευωδιαστά άνθη για την σεπτή μορφή σου, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Δεν καταλείπεται οιαδήποτε αμφιβολία ότι το αλάνθαστο κριτήριο της εκκλησιαστικής συνειδήσεως έχει ήδη αναδείξει τον Μητροπολίτη Ειρηναίο [Γαλανάκη] ως  «σέμνωμα αληθώς και αγλάισμα» της Εκκλησίας και του Έθνους, για τα έργα του, αλλά και τη σιωπή του, για την αποφασιστικότητα, αλλά και την απλότητά του, για την πρωτοποριακή του σκέψη, αλλά και τη φιλάνθρωπη στάση του...».

«Η ευχή σου Γέροντα ας συνοδεύει την διακονία πάντων ημών για να καταθέτομε μαρτυρία πίστεως και αλήθειας κατά το δικό σου πρότυπο και στάση ζωής», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

IMG 4608a

Εμφανίσεις: 60636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!