Ακόμα μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

inka2Στις δύσκολες εποχές, που το να βρει κανείς δουλειά είναι πολυτέλεια και που η ανεργία καλπάζει με ασταμάτητους ρυθμούς, δημιουργώντας σε κάθε νοικοκυριό τόσο ψυχολογικά, όσο και βιοποριστικά προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι και επιχειρήσεις που απαντούν θετικά στις εκκλήσεις της Μητροπόλεως μας, για  αρωγή και  στήριξη αναγκεμένων ανθρώπων.

Ανθρώπων που είτε δεν πήγαν τα πράγματα στη ζωή όπως τα είχαν σχεδιάσει, ανθρώπων που είτε ακόμα και αν εργάστηκαν, κάποια στιγμή η κρίση, ακόμα και η κακή διαχείριση, τους έφτασε στην παρακμή.

Δε παύει όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως για ποιο λόγο απλώνουν το χέρι, όσοι το απλώνουν, να είναι αδέλφια μας.

Κάθε μέρα η φτώχεια κτυπάει και ένα σπίτι!  Οικογένειες που κρατάνε τα αθώα παιδιά στην αγκαλιά και ζητάνε βοήθεια, συνταξιούχοι που τα λεφτά τους αρκούν μόνο για τα φάρμακα και πολλές άλλες περιπτώσεις, αποτελούν την καθημερινή επισκεψιμότητα στα γραφεία της Μητροπόλεως μας ζητώντας αυτό το πιάτο φαγητού.

Το πιάτο που δουλεύουμε όλοι μαζί οι  ευαισθητοποιημένοι Χανιώτες και όχι μόνο, για να το  έχει κάθε οικογένεια στο πασχαλινό τραπέζι αυτές τις μέρες.

Αξίζει για άλλη μία φορά ο δίκαιος έπαινος της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον συνοδοιπόρο και αρωγό  Συνεταιρισμό ΙΝΚΑ, στην προσπάθεια αυτή, προσφέροντας στο Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως μας και αυτή τη φορά, τέσσερις τόνους τρόφιμα (ανάμεσα τους και έναν τόνο κρέας), η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 Ευρώ.

Καθημερινά το Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως μας παρασκευάζει 600 μερίδες και αυτές τις ημέρες ενόψει του Πάσχα εκτάκτως έχει ετοιμάσει 1000 τσάντες με τρόφιμα που θα δωθούν σε οικογένειες.

Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν σε τρόφιμα, εκτός του Κεντρικού Συσσιτίου της Μητροπόλεως μας, με 500 μερίδες καθημερινά, η Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού, η Ενορία Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών, η Ενορία Αγίου Νεκταρίου, η Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης, η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους καθώς και άλλες Ενορίες της Μητροπόλεως μας.

Εμφανίσεις: 43062
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!