Η Κυριακή των Βαϊων στην Ι.Μ. Κυδωνίας

05071

Στον Ιερό  βαϊοστολισμένο Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, εορτάστηκε  η Κυριακή των Βαΐων.  

O Σεβασμιώτατος  στον λόγο του τόνισε, ότι μας αξιώνει ο Θεός  να φτάνουμε στο πέρας της Μ. Τεσσαρακοστής όπου βιώσαμε όσα μας προσέφερε ο Λειτουργικός χρόνος της Εκκλησίας μας και προετοιμαστήκαμε για την είσοδο στην περίοδο της Μ. Εβδομάδος και να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα, το Πάσχα του Κυρίου το οποίο έχει μεγάλη σπουδαιότητα τόσο για την πορεία της σωτηρίας του ανθρώπου όσο και για την εσχατολογική πραγματικότητα την οποία βιώνουμε και για την οποία ετοιμαζόμαστε.

Σήμερα όμως, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, έχουμε επιπλέον μία άλλη είσοδο την είσοδο του Ιησού εις τα Ιεροσόλυμα. Μια είσοδο που διακρίνεται από την ταπείνωση.

Ο Χριστός είναι  «καθήμενος επί πώλου όνου» θέλοντας  να μας δείξει την ταπείνωση που χρειάζεται να έχει κάθε άνθρωπος εις την ζωή του και βεβαίως αυτό συνέχισε να μας το υποδεικνύει με το πάθος Του και την σταύρωση Του που πρόκειται να βιώσουμε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Όλα αυτά για την σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου.

...Οφείλουμε να δούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε μια αυτοκριτική και να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στα νήπια και όχι στους Γραμματείς και τους Φαρισαίους οι οποίοι κατέκριναν τον Χριστό.

"Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον".  Άνθρωποι απλοί και καθαροί στην καρδιά υποδέχθηκαν τον Χριστό. Αντίθετα, οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς, οι κατά τα άλλα πατέρες της εκείνης εποχής, ουδέποτε πίστεψαν ότι αυτός είναι ο Μεσσίας του κόσμου. Γι' αυτό τον έφεραν επάνω στο Σταυρό και προσπάθησαν να αφανίσουν το πρόσωπο του από την Ιστορία. Όμως, παρόλο που ο σταυρικός του θάνατος υπήρξε ένα ατιμωτικό μέσω τιμωρίας έγινε το εδραίωμα, το στήριγμα και το τρόπαιο των Ορθοδόξων.

...Οφείλουμε να μιμηθούμε αυτό το πάθος του Χριστού που διακρίνεται για την υπομονή του. Εάν κατορθώσουμε μια τέτοια πορεία όντως θα βιώσουμε  την είσοδο του Κυρίου μας στις καρδιές μας και όντως θα βιώσουμε την Σταυρική πορεία μας ως μια πορεία προς την Ανάσταση .

Τέλος ευχήθηκε να μας αξιώσει ο Θεός αυτής της πορείας της τελειώσεως και της αγάπης και της φλογούσης καρδίας την οποία οφείλουμε να έχουμε για την δόξα και την αγάπη του Χριστού.
 

Εμφανίσεις: 56070
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!