Κισάμου: "Ο ιερέας πρέπει πρώτα να είναι αρεστός στον Θεό και μετά στους ανθρώπους"

heirotonia2

Το Σάββατο 13 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελώντας την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της Μητροπόλεως π. Χρήστου Μπεκρή.

Ηγούμενοι Μονών, μεγάλος αριθμός Κληρικών εκ της οικείας Μητροπόλεως ως και εξ΄ άλλων Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου, γνωστοί του νεοχειροτονούμενου από την συναναστροφή του κατά τα χρόνια της φοιτήσεως του στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, ως και πλήθος πιστών  (οικείοι, γνωστοί και φίλοι) του ένωσαν τις προσευχές τους για τον νέο πρεσβύτερο της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τον μέχρι σήμερα διάκονο του π. Χρήστο για την αφοσίωση, τον ζήλο και την εργατικότητα του κατά τα χρόνια της διακονίας του, ως και την ανυπόκριτη αγάπη του στην Εκκλησία, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«… Η ιερωσύνη δεν υπολογίζει ούτε τον κόπο, ούτε τις θυσίες. Ο αληθινός κληρικός πιστεύει και αγαπά αυτό που είναι, λειτουργός και διάκονος των Μυστηρίων της Χάριτος του Θεού, ποιμένας πνευματικός των αδελφών του Χριστιανών. Τι είναι η Ιερωσύνη; Το σημάδι της παρουσίας του Θεού στον κόσμο και η έκφραση της αγάπης Του. Η ιερουργία της σωτηρίας του κόσμου.

Τι είναι ο Ιερέας; Διάκονος της Ιερωσύνης του Χριστού που δανείζει τα χέρια του, το στόμα του και όλο του τον εαυτό στον Χριστό».

Συμβουλεύοντας δε τον νέο Κληρικό αναφέρθηκε, εν συντομία σε τέσσερα «κυρίαρχα και ουσιώδη εφόδια», όπως είπε, που χρειάζεται να χαρακτηρίζουν την ιερατική πορεία και διακονία του.

Την ανάγκη καλλιέργειας της πνευματικής ζωής μέσω της προσευχής, τον φόβο Θεού, την προσοχή, κατά το «Προσέχετε εαυτοίς» (Πραξ.20,28) και τέταρτο τον ζήλο και την εργατικότητα.

Κατέληξε δε ως εξής: «Η Εκκλησία σήμερα δεν έχει ανάγκη από… καλούς Κληρικούς, αλλά από αγίους Κληρικούς. Για τούτο προϋπόθεση της διακονίας σου είναι ο συνεχής, προσωπικός, καθημερινός πνευματικός σου αγώνας. Μην ξεχάσεις ποτέ πως ο Ιερέας θα πρέπει να είναι πρώτα απ΄ όλα αρεστός στον Θεό και όχι στον κόσμο».

Ο νέος πρεσβύτερος με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή ώρα της προσωπικής του Πεντηκοστής, μέσα από λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου, του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο για την στήριξη και πατρική του αγάπη και υποσχέθηκε πως θα αγωνιστεί να παραμείνει διάκονος «διακονώντας τον Χριστόν και την Εκκλησίαν Του και από την χορεία των πρεσβυτέρων».

heirotonia1

Εμφανίσεις: 61036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!