Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στην Ι.Μ. Κισάμου

Image

Μετά την επιτυχημένη 1η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου την Άνοιξη του 2011, διοργανώνει, από 1 έως και 5 Απριλίου, την δεύτερη, την φορά αυτή Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (κατόπιν αιτημάτων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων).

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία φιλοξενείται στο φουαγιέ του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκαν το εσπέρας της 1ης Απριλίου, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την καταξιωμένη συγγραφέα Παιδικών Βιβλίων κ. Σοφία Χατζή, η οποία μίλησε με θέμα: «Η δημιουργία ηρωικού προτύπου μέσα από την παιδική λογοτεχνία».

Η συγγραφέας, απευθυνόμενη στο πολυπληθές ακροατήριο νέων γονέων και εκπαιδευτικών, με λόγο βιωματικό μέσα από την εμπειρία της λόγω συμμετοχής σε Ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής μίλησε (περισσότερο στις καρδιές) για τα αφανή πρότυπα της ζωής.

Αναφέρθηκε στις αληθινές αξίες και τα αληθινά πρότυπα ζωής. Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τόσο την συγγραφέα, όσο και τους εθελοντές-εθελόντριες εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την δράση αυτή της Μητροπόλεως, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σε εποχές όπου ο τόπος, η κοινωνία ευρύτερα, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην πολύπλευρη και αδάμαστη κρίση που την ταλανίζει, την οποία κάποιοι στρουθοκαμηλίζοντας επιμένουν να την παρουσιάσουν ως απλή οικονομική αστοχία, (τυχαίο άραγε η σκόπιμο?) η Εκκλησία γενικότερα και η Μητρόπολις μας ειδικότερα και μέσα από την δράση της αυτή αφυπνίζει συνειδήσεις προβάλλοντας πρότυπα ζωής τα οποία μπορούν να αντέξουν σε αυτή ως και σε κάθε είδους κρίση και κατάκριση.

Στόχος μας είναι, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, με αυτή ως και με άλλες δράσεις της Μητροπόλεως μας να δημιουργήσομε ευκαιρίες-δυνατότητες στην μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας, μέσα από την επικοινωνία τόσο με την συγγραφέα, όσο και το καλό βιβλίο, εναλλακτικών προτάσεων στάσης και αντίληψης ζωής, οι οποίες έχουν την δυναμική της υπέρβασης».

Την Έκθεση επισκέπτονται μαθητές Σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι συζητούν με την συγγραφέα, συμμετέχουν σε δράσεις (θεατρικά δρώμενα, δημιουργίες, κατασκευές, κ.α.) και αξιοποιούν την ευκαιρία επαφής με πλήθος αξιόλογων βιβλίων.

Εμφανίσεις: 38858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!