H θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας-Δεξιοκρατούσης στην Ι.Μ. Κισάμου

eik

Κατόπιν προσκλήσεως του πανηγυρίζοντος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου, η Κίσαμος δέχθηκε την ευλογητική επίσκεψη της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσας-Δεξιοκρατούσης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουδουμά, της Ι. Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας.

Την περίπτυστο Εικόνα συνόδευε ο Καθηγούμενος της Μονής Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Σπυριδάκης με συνοδεία πατέρων της Μονής. Η επίσημος υποδοχή της Εικόνος έγινε την παραμονή της εορτής και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο Προϊστάμενος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Παν. Αρχ/της κ. Ειρηναίος Μπατσάκης χαιρέτησε και καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου. Αντιφωνώντας ο Καθηγούμενος κ. Μακάριος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και  αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος.

Ακολούθησε επίκαιρος ομιλία υπό του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Κορναράκη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Παράκλησης και Ιερά Αγρυπνία. Την κυριώνυμο ημέρα, 25 Μαρτίου, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αναφερόμενος στην διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και την ευλογητική παρουσία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσας στην Κίσαμο, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τι και αν μας χτυπούν τα ματιασμένα κύματα των πάσης φύσεως κρίσεων και μνημονίων; Τι και αν οι «φίλοι» και «προστάτες» μας έγιναν δυνάστες και πολιορκητές μας; Όταν έχομε την Παναγιά την Ελεούσα μαζί μας ο φόβος μεταμορφώνεται σε ελπίδα, η λύπη σε χαρά και πανηγύρι, η απογοήτευση σε δύναμη ζωής.

Αρκεί να νιώσομε την ανάγκη να κρατηθούμε από το μαφόρι Της για να μπορέσει το σκάφος της ζωής μας να αντέξει, να μην συνθλιβεί στις συμπληγάδες του βίου, να μην καταποντιστεί από τα ματιασμένα κύματα που αβυσσαλέα το κτυπούν. Αρκεί να πιστέψομε πως οι δικές Της πρεσβείες, μπορούν όχι απλά να απαλύνουν τον πόνο, τα δάκρυα, τα βάσανα και τις αγωνίες μας, αλλά να τα μεταμορφώσουν σε φώς, δύναμη, ζωή, χάρι, χαρά και πολλή ευλογία», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Η Ιερά Εικόνα αναχώρησε το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας μετά τον Εσπερινό της Αποδόσεως της Εορτής, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.    

Εμφανίσεις: 74618
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!