Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Χανίων

hania

Επίσημη Δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, για την επέτειο  της Εθνικής μας Παλλιγγενεσίας, στην  οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, παρουσία πολιτικών, τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως των Χανίων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Ευγενία Παπαδομαρκετάκη Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, το Διοικητή της VΜεραρχίας Κρητών εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, τους εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και πολλών άλλων που τίμησαν τους ηρωικούς πεσόντες.
 
Κατόπιν ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση  τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα το πρωί, κυριώνυμος ημέρα της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική-πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων.

Εμφανίσεις: 49716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!