Ιεραπύτνης: ''Τέλος στα συμφέροντα της φτηνής κομματικής πολιτικής''

syllalitirio ierapetras 2013-4

Συλλαλητήριο για την αποψίλωση των τοπικών υπηρεσιών, με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση της κατάργησης του μοναδικού Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στην Ιεράπετρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην κινητοποίηση των τοπικών φορέων συμμετείχε σύσσωμος ο λαός της περιοχής ,διατρανώνοντας τη σθεναρή θέλησή του να μην καταργηθεί το Τμήμα Marketing του Τ.Ε.Ι. αλλά και να σταματήσει η  διαφαινόμενη περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, καθώς και το κλείσιμο άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, εξέφρασε γλαφυρά και με σαφήνεια την έμπρακτη συμπαράσταση της Τοπικής Εκκλησίας στον δίκαιο αγώνα του λαού της Ιεράπετρας.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο βαρυσήμαντο μήνυμά του προς το συγγκεντρωμένο πλήθος τά εξής:

«Αγαπητοί Γεραπετρίτισσες καί Γεραπετρίτες
Για άλλλη μια φορά ενωμένες όλες οι τοπικές εκκλησιαστικές, δημοτικές, εκπαιδευτικές, ιατρικές, μορφωτικές, αγροτικές, συντεχνιακές, διοικητικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, αγανακτισμένοι βροντοφωνάζουμε το διαχρονικό ΟΧΙ.

ΟΧΙ στην κατάργηση φορέων και υπηρεσιών.
ΟΧΙ στην υποβάθμιση και την ερημοποίηση του τόπου μας.
ΟΧΙ στη διάλυση του Νοσοκομείου και του Α.Τ.Ε.Ι της Ιεράπετρας.

Η μεταπολεμική Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Νομός Λασιθίου και οι Επαρχίες του ζουν τις πιο δύσκολες-κρίσιμες ημέρες σε μιά απροσδόκητη συγκυρία αποδόμησης και ευτελισμού.

Η μονοσήμαντη «οικονομική» αντιμετώπιση και ερμηνεία της κρίσης δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Οι ελπίδες των κρατούντων μόνο στους δανειστές κλονίζουν και διχάζουν το λαό και χτυπούν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Ο συντονισμός, η συνεργασία, η ενότητα και ο κομματικός αποχρωματισμός είναι απαραίτητα στοιχεία ανάπτυξης και επιτυχίας.

Δικαιούμαστε την ίση μεταχείρηση με άλλους Νομούς και Επαρχίες για διατήρηση του Νοσοκομείου με τις βασικές κλινικές και τα βασικά στελέχη του, για να μη πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο.

Επίσης να παραμείνουν τα Α.Τ.Ε.Ι. και οι δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να έρχονται από τα χωριά οι ηλικιωμένοι και να εξυπηρετούνται, οι εργαζόμενοι να μην ταλαιπωρούνται στους δρόμους, και οι νέοι να μην αναγκάζονται να απομακρύνονται από τα σπίτια τους  για να σπουδάσουν, να ξοδεύονται διπλά και να απογοητεύονται καθημερινά από την ανεργία, τη φτώχεια και τον εμπαιγμό. Τι φταίει ο λαός μας, ο αγωνιστής και μαρτυρικός, που με προσωπική θυσία και αγώνα δημιούργησε δομές για μια αναπτυγμένη κι αξιοπρεπή κοινωνική ζωή;

Συστρατευόμαστε όλοι εμείς, ο Ιερός Κλήρος με τον Μητροπολίτη, με τους συνεργάτες, και τον ευσεβή λαό μας με όλους τους φορείς και τους παρόντες διαδηλωτές, που ζούμε πλέον καθημερινά την αγανάκτηση και αποδοκιμασία, την υποτίμηση και την αδικία στον τόπο μας, στα σπιτικά και τα παιδιά μας.

Μας στερούν σήμερα και μας αφαιρούν το αύριο. Μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες και δεν προσφέρουν τίποτα για να πάμε μπροστά. Χωρίς αξίες, αρχές, πολιτισμό, παιδεία και υγεία θα ξεχάσομε την ιστορία μας, τις δυνάμεις του τόπου  μας, τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας.

Οι ευπαθείς ομάδες και οι αδικημένοι δεν είναι στα μεγάλα κέντρα, αλλά στις πόλεις και στα χωριά της περιφέρειας που συντηρούν ακόμη και σήμερα τα κέντρα με την παραγωγή και την εργατικότητά τους.

Τέλος στα συμφέροντα της φτηνής κομματικής πολιτικής και στα μεγάλα συνδικαλιστικά συμφέροντα. Προτεραιότητα έχει η Υγεία και η Παιδεία χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Για να ζήσει ο τόπος και να συνεχίσει την ιστορία και την παράδοση, να απολαμβάνομε τις μοναδικές ομορφιές που μας χάρισε ο Θεός και το καθαρό οικιστικό περιβάλλον, για να τον ευχαριστούμε, να Του θυμούμαστε και να μας ευλογεί. Και ει ο Θεός μεθ ημών, ουδείς καθ᾽ ημών.»

Εμφανίσεις: 56991
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!