Ημερίδα για την κοινωνική ένταξη αλλοδαπών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

oak

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με τον επιστημονικό οργανισμό Ινστιτούτο Μεταναστευτικού Δικαίου, (ΙΜΕΔ) διοργάνωσε στους χώρους της, στο Κολυμβάρι Χανίων την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, Ημερίδα με θέμα: «Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών, ΣΕΜ: Ένας Νέος Καλλικρατικός Θεσμός για την Κοινωνική Ένταξη Νομίμων Μεταναστών».

Ο πρόεδρος του ΙΜΕΔ κ. Ιωάννης Αλαβάνος, Δικηγόρος, με συνεργάτες του Ινστιτούτου έχοντας μελετήσει την Ευρωπαϊκή εμπειρία και τις καλύτερες πρακτικές από Ευρωπαϊκά ανάλογα Συμβούλια,πρότειναν τρόπους και πρακτικές καλύτερης ένταξης των μεταναστών που διαθέτουν άδεια παραμονής, ως και τρόπους καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στόχος λειτουργίας των ΣΕΜ, όπως δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, είναι «η κοινωνική συνοχή και η εσωτερική ασφάλεια της Χώρας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Πρόεδρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σημείωσε στον χαιρετισμό του:

«Σε μια εποχή που ακραίες ιδεολογίες και συστήματα,καπηλευόμενα την έννοια της Πατρίδας και της Θρησκείας, προσπαθούν να αναστήσουν εφιάλτες του παρελθόντος η ΟΑΚ ανοίγει διάλογο και διοργανώνει, σε συνεργασία με το ΙΜΕΔ, Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών. Η Εκκλησία μας έβλεπε και βλέπει στο πρόσωπο του κάθε «ξένου» τον ιδρυτή Της Ιησού Χριστό. Σέβεται την κάθε ιδιαιτερότητα, ανεξάρτητα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα πιστεύω και τις ιδεολογίες της. Καταδικάζει κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσιμού, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και καλεί τους πιστούς Της να πορεύονται την καθημερινότητα τους κάνοντας πράξη το: «επιβίωση σημαίνει συμβίωση, λόγος –διάλογος και ύπαρξη-συνύπαρξη», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 57957
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!