Κρήτης: "Το τηλέφωνο μου χτυπάει συνεχώς και μου ζητούν βοήθεια"

ImageΣτους νέους «άθλιους» της καθημερινότητάς μας, που δυστυχώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, χτυπημένοι από το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης που διανύει η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ Ειρηναίος.

«Το κινητό μου τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπά. Κάθε μέρα μου τηλεφωνούν δεκάδες πολίτες, κυρίως μετανάστες, και μου ζητούν βοήθεια. Μου ζητούν χρήματα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, τους γιατρούς, το ενοίκιο τους ή ακόμα και το νερό», υπογράμμισε ο κ. Ειρηναίος.

Ενώ έκανε παράλληλα έκκληση σε όλους εκείνους που ακόμη και το φαγητό φαντάζει «πολυτέλεια» και αναγκάζονται να αναζητούν τροφή στους κάδους των απορριμμάτων να απευθυνούν στην Εκκλησία.

«Η Αρχιεπισκοπή έχει 6 ενορίες που προσφέρουν στον κόσμο δωρεάν φαγητό, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Έκκληση

«Κάνουμε έκκληση να μην πηγαίνουν στους κάδους, αλλά να πηγαίνουν στις εκκλησίες μας. Επίσης στο κατάστημά μας, στην οδό Πλαστήρα 27, συγκεντρώνουμε και μοιράζουμε σε όσους έχουν ανάγκη τρόφιμα, ρούχα και είδη καθημερινής ανάγκης», ανέφερε.

Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο αριθμός των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια έχει αυξηθεί δραστικά το τελευταίο διάστημα, κάλεσε ωστόσο τον κόσμο να μην απελπίζεται.

«Οι ανάγκες πληθύνονται. Συμμεριζόμαστε, κατανοούμε, συμμετέχουμε στις δυσκολίες των πολιτών και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τον πόνο τους.

Τα συσσίτια έχουν αυξηθεί και οι ενορίες δυσκολεύονται, ωστόσο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Φόβος όλων μας είναι πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ωστόσο δεν πρέπει να απελπιζόμαστε γιατί από την ιστορία έχουμε μάθει να αντέχουμε και πρέπει να αντέξουμε».

Εμφανίσεις: 88524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!