Xειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Ι.Μ. Κισάμου

 kis

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννη Τζωρτζάκη, πτυχιούχου Θεολογίας, διπλωματούχου Βυζαντινής Μουσικής, μεταπτυχιακού φοιτητού, επί πτυχίω, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, συμπροσευχομένου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Ο νέος διάκονος στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε, με πολλή συγκίνηση, στον ιερό πόθο της ιερωσύνης που από παιδικής ηλικίας είχε γεννηθεί στην ψυχή του, στην κλίση και κλήση, όπως είπε, της ιερωσύνης και ευχαρίστησε όλους εκείνους που συντέλεσαν, συνήργησαν και στήριξαν την επιλογή και ιερή αυτή επιθυμία του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος στην αντιφώνηση του αναφέρθηκε στην μεγάλη δωρεά, το χάρισμα της ιερωσύνης, τον ισόβιο, προσωπικό, αγώνα που καλείται να κάνει ο Κληρικός για να κρατήσει ζώσα και ενεργό την Χάρη της Ιερωσύνης, καθώς όπως είπε δεν έχομε ανάγκη από αξίους, αλλά από αγίους Κληρικούς.

Ομίλησε για την συνειδητή απόφαση του νεοχειροτονηθέντος να εισέλθει, ως άμισθος Κηρικός, στην Εκκλησία και σημείωσε πως στους αβέβαιους και χαλεπούς καιρούς μας είναι η ώρα να έχομε ως εξασφάλιση τον Θεό και την πίστη μας. Συμβούλεψε τον νέο διάκονο να έχει πνεύμα μαθητείας και να χαρακτηρίζεται από τόλμη:

«Η πίστη θέλει τόλμη, σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος. Χρειάζεται τόλμη και θάρρος να ομολογήσει κανείς πίστη στον Χριστό σήμερα. Να γίνει μάρτυρας και κήρυκας της Αναστάσεως Του, σε μια εποχή που επιχειρείται να ταυτιστεί ο Αναστημένος Κύριος με τα ανθρώπινα πάθη και τις αδυναμίες των λειτουργών και στελεχών της Εκκλησίας. Η προσπάθεια αυτή, καλά οργανωμένη, έχει σκοπό την απομάκρυνση του λαού του Θεού από τους κόλπους της Εκκλησίας και την αποϊεροποίηση της κοινωνίας, προκειμένου αυτή να μεταβληθεί σε χώρο χωρίς πνεύμα, χωρίς ψυχή, χωρίς αιώνια προοπτική. Χρειάζεται τόλμη να ζήσει κανείς συνεπή Χριστιανική ζωή σ΄ ένα κόσμο όπου περισσεύει η αμαρτία, με την οποία οι πάντες έχουν συμβιβαστεί, ενώ κυριαρχούν οι πειρασμοί και οι πνευματικές προκλήσεις.

Χρειάζεται τόλμη να φέρομε το Ευαγγέλιο της ελπίδας σε όσους έχει αδρανήσει η πίστη. Χρειάζεται τόλμη να προσπαθεί κανείς να είναι αρεστός στον Θεό και όχι στους ανθρώπους. Χρειάζεται λοιπόν να τολμήσεις καθώς καλείσαι να διακονήσεις τον λαό του Θεού όχι μόνο στα σώματα που πεινάνε, αλλά και στις ψυχές που διψάνε την αλήθεια του Θεού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην χαρά αυτή της Εκκλησίας μετείχε μεγάλος αριθμός Κληρικών τόσο από την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όσο και από όμορφες Μητροπόλεις, φίλοι και γνωστοί του νεοχειροτονούμενου, ως επίσης και μεγάλος αριθμός πιστών, οικείων και συγγενών του που προσήλθαν να προσευχηθούν και ευχηθούν για τον νέο διάκονο της Εκκλησίας.

Kis2

 

Εμφανίσεις: 63517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!