Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κισάμου

 

synaylia2

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου διοργάνωσε, το εσπέρας της Δευτέρας 23 Ιουλίου, στο Πέτρινο Θέατρο, Παράρτημα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Νωπήγεια, Συναυλία με θέμα:

                                  « Σμυρναίικος Ήχος… Μια Μελίρρυτη αφήγηση της Ιστορίας μας»

Την Διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου κ. Γεώργιος Χαχλάκης. Την ευθύνη ενορχήστρωσης ο μουσικός κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος, κείμενα, αφήγηση η λογοτέχνης κ. Φωτεινή Σεγρεδάκη. Το χορευτικό συγκρότημα «ΟΝΕΙΡΟΚΡΗΤΕΣ» της κ. Ευαγγελίας Κουνελάκη παρουσίασε Μικρασιάτικους χορούς.

Οι χορωδοί που υπερβαίνουν τους εκατό, άνθρωποι όλων των ηλικιών που παρακολουθούν την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Μητροπόλεως, με τρόπο αριστοτεχνικό και απόλυτα συντονισμένο – αρμονικό απέδωσαν τραγούδια της Σμύρνης, ζωντανεύοντας τις μνήμες……

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε, στο πρόσωπο του Διευθυντή του Ωδείου Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Κουμή,  τους συντελεστές της Συναυλίας, απευθυνόμενος προς το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο υπερέβαινε τους χίλιους ανθρώπους, εξέφρασε την χαρά και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους.

«Η παρουσία και ευγενική ανταπόκριση σας στην αποψινή πρόσκληση της Μητροπόλεως μας, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, μας οπλίζει με δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσομε να προσπαθούμε με ακόμα περισσότερο με πείσμα και επιμονή στην ποιοτική αναβάθμιση του Ωδείου της Μητροπόλεως μας, το οποίο λειτουργεί δέκα Σχολές.

Η μουσική είναι δημιουργία και φως. Ιδιαίτερα στην εποχή μας έχομε ανάγκη από ακόμα περισσότερο φως και ελπίδα. Ας συνεχίσομε λοιπόν να ονειρευόμαστε, να οραματιζόμαστε και να ελπίζομε».

Ανακοίνωσε επίσης ότι το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει τα εγκαίνια του νεόδμητου «Τσατσαρωνάκειου» Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητροπόλεως, το οποίο ανάμεσα στις άλλες δράσεις του, θα στεγάσει και τις Σχολές του Ωδείου της Μητροπόλεως, στις οποίες φοιτούν περί τους τετρακόσιους μαθητές και μαθήτριες και κάλεσε όλους τους παρόντες να μετέχουν στην ιστορική, όπως είπε, εκείνη ημέρα της Μητροπόλεως. θα τελέσει τα εγκαίνια του νεόδμητου «Τσατσαρωνάκειου» Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητροπόλεως, το οποίο ανάμεσα στις άλλες δράσεις του, θα στεγάσει και τις Σχολές του Ωδείου της Μητροπόλεως, στις οποίες φοιτούν περί τους τετρακόσιους μαθητές και μαθήτριες και κάλεσε όλους τους παρόντες να μετέχουν στην ιστορική, όπως είπε, εκείνη ημέρα της Μητροπόλεως.

 

 

Εμφανίσεις: 69877
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!