Ο Κρήτης στη Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν. Υόρκης

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε σήμερα στην Ιερά Πατριαρχική  και Σταυροπηγιακή Μονή

της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου μέσα στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Η υποδοχή που του επεφύλαξαν τόσο ο ηγούμενος της Μονής Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος όσο και το πλήθος των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί από όλα τα μέρη της Νέας Υόρκης ήταν μεγαλείωδης.

 

Κωδωνοκρουσίες, σημαιοστολισμοί εντός και εκτός της Μονής, ροδοπέταλα στους δρόμους, κλίμα χαράς και αγαλλιάσεως, πνεύμα πεντηκοστής, επικράτησε παντού σε όλους τους χώρους της Μονής, ενώ ο κόσμος μόλις έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του τούς υποδέχθηκε με χειροκτοτήματα και τον επεφημισμό ΆΞΙΟΣ.

 

Έγινε δοξολογία στην οποία παρευρίσκοντο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος και πλειάδα κληρικών και μοναχών.

 

Κατά την προσφώνησή του προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο ο σεπτός Καθηγούμενος κ. Παΐσιος μεταξύ άλλων καλωσόρισε τον εκλεκτό επισκέπτη και  εξήρε με θερμούς λόγους την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου.

 

Σημείωσε  χαρακτηριστικά: «Ως ευ παρέστητε, Τίμιε Πρωθιεράρχα!.. Άξιον και δίκαιον να αισθανόμεθα ιερό συγκλονισμό  όλοι μας και ιδιαίτερα το δυναμικό κομμάτι της Ομογένειας, που έλκει την καταγωγή του απ’ την λεβεντογέννα Κρήτη, γιατί το ένδοξο Εκκλησιαστικό παρελθόν σας και η πολυετής και  θεοφιλής διακονία σας και ο μη απογαλακτισμός σας από την Μητέρα Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και η συνεχής σύσφιξις των μετ’  Αυτής δεσμών σας, της οποίας άλλωστε τυγχάνετε ιερό και θεολογικό βλάστημα, όλα τούτα μας παρέχουν πολλές, πλείστες χρηστές ελπίδες, για την δυναμική συμβολή σας στο βαρύτατο και πολυεύθυνο έργο της καθόλου Ορθοδόξου Εκκλησίας».

 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος αφού ευχαρίστησε για τους θερμούς λόγους τον Καθηγούμενο της Μονής εξήρε την προσφορά της Μονής σημειώνοντας ότι «Ερχόμαστε σήμερα με χαρά και αγαλλίαση, από την εκατόμπολη και ιστορική Κρήτη, για να προσκυνήσουμε την περίπυστο αυτή Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου, η οποία πραγματικά με την πλούσια προσφορά της, την ιεραποστολική δράση της, την μοναχική παρουσία της, την υιική αφοσίωση και υποδειγματική υπακοή της εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, και γενικώς την αγιοπνευματική μαρτυρία της, γεωργεί το άγονον της πνευματικης ερήμου, αναζωογονεί τις καταρακωμένες και θλιβόμενες ψυχές, δροσίζει το σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος καθημερινώς συνθλίβεται από τα πυρά του άγχους και της μοναξιάς και γίνεται φως, λάμπον εις το σκότος του υλιστικού σημερινού κόσμου αλλά κυρίως φως ιλαρόν το οποίον φωτίζει τις ψυχές των πιστών ομογενών μας, των αμερικανών αδελφών μας χριστιανών, ακόμη και των απίστων και των αλλοθρήσκων».

 

«Ευχαριστούμε για την αδελφική υποδοχή, τα αισθήματα της αγάπης και της αδελφοσύνης με τα οποία μας υποδέχεσθε. Χαιρόμαστε ειλικρινώς για την Μονή Σας, την προσφορά Σας, τον κόπο Σας και τον αγώνα Σας, ο οποίος είναι γνωστός εις όλον τον κόσμο. Εκτιμούμε βαθύτατα το γεγονός ότι ανήκετε απευθείας στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στη Μητέρα των Εκκλησιών», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος.

 

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στην Ιερά Μονή εις ανάμνηση της επισκέψεώς του ένα Άγιο Ποτήριο και ένα Άγιο δισκάριο παρακαλώντας τον Σεβασμιώτατο Ηγούμενο και τη συνοδεία του με τους παρακάτω θερμούς λόγους: «δεχθήτε το Άγιον αυτό Ποτήριον και το Άγιον Δισκάριον της Θείας Ευχαριστίας, για να λειτουργείτε εις αυτά και να μνημονεύετε Ειρηναίου αναξίου Επισκόπου μετά του ευαγούς κλήρου και του ευσεβούς ποιμνίου αυτού και ολοκρήρου της Νήσου μας Κρήτης».

 

Τέλος, ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Ηγουμενείο της Μονής. 
Εμφανίσεις: 77018
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!