Η αποσχισθείσα Κοινότητα Χόμπαρτ επιστρέφει στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

ImageΠέντε χρόνια μετά την απόσχισή της από την κανονική Εκκλησία, η Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Χόμπαρτ επιστρέφει στην εκκλησιαστική νομιμότητα, με την επανένταξή της στους κόλπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, σύμφωνα με την Ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος».

Η απόφαση αποκατάστασης των σχέσεων με την κανονική Εκκλησία ελήφθη σχεδόν παμψηφεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών της κοινότητας που έλαβε χώρα στις 27 Δεκεμβρίου 2009.

Η Γενική Συνέλευση εκλήθη μετά την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας των «όρων επιστροφής» που έθεσε η Αρχιεπισκοπή για την εκκλησιαστική νομιμοποίηση του παράνομου, εκκλησιαστικά, οργανισμού.

Με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχεται τις υποδείξεις της κανονικής εκκλησιαστικής αρχής και υπόσχεται τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την επαναφορά του παλαιού Καταστατικού.

Τιμώντας την υπόσχεσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε τη Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου, στην οποία, από 300 περίπου μέλη που παρέστησαν, τρία μόνον αντιτάχθηκαν στην ομαλοποίηση των σχέσεων με την Αρχιεπισκοπή.

Η Κοινότητα Αγίου Γεωργίου αποσχίσθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στις 14 Απριλίου 2005. Κατά την πενταετή, πνευματική οδύσσειά της, συνήψε πρόχειρες συμφωνίες με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αυστραλίας, οι οποίες ακυρώθηκαν από την επιμονή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών να τεθεί τέλος στο σχίσμα.

Η πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων θα γίνει το Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου, που θα μεταβεί στο Χόμπαρτ ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ. Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, ο κ. Ιεζεκιήλ θα ιερουργήσει στη νεοϊδρυθείσα ενορία Αγία Τριάδα καθώς και στον υφιστάμενο ναό Αγίου Γεωργίου.

Επίσης, θα χειροτονήσει ιερέα ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα ιερατικώς προϊσταμένου στον ναό Αγίου Γεωργίου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Ιωάννης Φιωτάκης, δήλωσε, ότι ο ίδιος και τα μέλη της Κοινότητας είναι απόλυτα ενθουσιασμένα από τις εξελίξεις.

«Η αποκατάσταση των σχέσεων της Κοινότητάς με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που θα επισημοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου, που θα επισκεφθεί το Χόμπαρτ ο κ. Ιεζεκιήλ, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθουσιασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη μας.

Η επιστροφή μας στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας είναι το θετικό αποτέλεσμα γόνιμων, διετών συζητήσεων με την κανονική εκκλησιαστική μας Αρχή.

Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή για την επίτευξη των κοινών μας στόχων», συνέχισε ο κ. Φιωτάκης.

Εμφανίσεις: 68211
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!