Τα Θεοφάνεια θα εορτάσει η ομογένεια της Αυστραλίας

Image
Ομογενής Έλληνας αναδύει τον Σταυρό
Οι Έλληνες ομογενείς της μακρινής Αυστραλίας ετοιμάζονται να εορτάσουν των  καθαγιασμό των υδάτων - των εορτασμό των Θεοφανείων,

σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας κάτω από τις καυτές ακτίνες του ηλίου.

 

Από ότι γνωρίζουμε τόσα χρόνια οι μεγαλύτεροι εορτασμοί γίνονται κάθε χρόνο στο Σίδνεϊ και στην Μελβούρνη, όπου εκεί χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός.

 

Στο μεταξύ χιλιάδες Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας θα παραστούν στην καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων, που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και θα πραγματοποιηθεί στην αποβάθρα του «ιστορικού» Station Pier.

 

Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει από τον επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ παρουσία του συνόλου του ιερού κλήρου και χιλιάδων κατοίκων της Μελβούρνης στις 12:45.

 

Επίσης κατά την ρίψη του Σταυρού αναμένεται να βουτήξουν στην θάλασσα δεκάδες δύτες κάθε ηλικίας, με σκοπό να ανασύρουν τον Σταυρό και να ευλογηθούν.

 

Τέλος με την ολοκλήρωση της τελετής των Θεοφανείων θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό Ελληνικό πατροπαράδοτο πρόγραμμα έως και τις 4 το απόγευμα.
Εμφανίσεις: 23369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!