Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θεμελίωσε Ιερό Ναό

ImageΜελβούρνη - Πάνω από χίλιοι ομογενείς παρευρέθηκαν σήμερα στην θεμελίωση του νέου ιερού ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην North Altona, της

Μελβούρνης.

 

Η θεμελίωση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό παρουσία επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων πολιτικών από την κοινοπολιτειακή και πολιτειακή κυβέρνηση, εκπροσώπου της γενέτειρας από το Ελληνικό Προξενείο Μελβούρνης, εκπροσώπων από τις ενορίες-κοινότητες και πλήθους πιστών από όλη τη Μελβούρνη.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου, με τα σημερινά δεδομένα, ανέρχεται στο ποσόν του $1,8 εκατομμυρίων και θα γίνει υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Γεωργίου Μπουράκη, ο οποίος πρόσφερε και $5.000 για να πάρει το Χρυσό Μυστρί.

 

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια στηρίζονται πάνω στο νεόδμητο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου από την κωμόπολη Κυβέριον Αργολίδας.

 

Τέλος, όπως συνηθίζεται σε θεμελιώσεις ιερών ναών, στο τέλος ο επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, έβγαλε σε δημοπρασία το φτυάρι της θεμελίωσης και τα τρία μυστριά, χρυσό, ασημένιο και μπρούτζινο, έτσι ανακοινώθηκε ότι συνολικά οι παριστάμενοι στη θεμελίωση πρόσφεραν το ποσόν των 70.000.

Εμφανίσεις: 62687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!