Σκληρή κριτική Αυστραλίας για τη "Στιγμή της Αλήθειας"

ImageΟΞΥΤΑΤΗ επίθεση κατά των δημιουργών του τηλεπαιχνιδιού «Η Στιγμή της Αλήθειας», του καναλιού ΑΝΤ1, αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

κ. Στυλιανός με δυο άρθρα του που δημοσιεύθηκαν στη μηνιαία εφημερίδα «Το Βήμα της Εκκλησίας».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας υπογραμμίζει στο άρθρο του ότι «το γεγονός ότι η Εκκλησία - ιδίως στην Ορθόδοξη Ελλάδα - δεν έσπευσε αμέσως να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το εγκαινιαζόμενο νέο έγκλημα της αδέσποτης και όλως ασύδοτης τηλεόρασης, εις βάρος πρωτίστως της Νεολαίας, μαρτυρεί όχι απλώς ολιγωρία ανεπίτρεπτη, αλλά προπάντων αθεόφοβη προδοσία συλλήβδην των οσίων και ιερών τα οποία εξ ορισμού οφείλει να προστατεύει αείποτε».

 

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «δικαίως εμπνέει αίσθημα υψίστης ανησυχίας, αλλά και αισχύνης ωσαύτως, το γεγονός ότι (εξ όσων γνωρίζει) μόνο το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας (ΕΣΡ) επενέβη».

 

Διευκρινίζει δε ότι αν και έχει την άμεση ποιμαντική ευθύνη μόνο του Ορθόδοξου κόσμου των Αντιπόδων δεν είχε ιδιαίτερο λόγο να εμπλακεί στην εξόχως οδυνηρή αντιπαράθεση «αφού δεν έχει ακουστεί ακόμη επί του θέματος η επίσημη φωνή της Ελλαδικής Εκκλησίας», αλλά το έκανε γιατί τα προγράμματα του Αντένα φθάνουν στα περισσότερα ομογενειακά σπίτια της Αυστραλίας και «θα ήταν το ίδιο περίεργη» η σιωπή του αν δεν ελάμβανε θέση σε ένα «τόσο φλέγον και ηθικο-κοινωνικό πρόβλημα», όπως υπογραμμίζει.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι «πρωτοφανούς αναισχυντίας» και μιλά για τον «κυνισμό και τυχοδιωκτισμό» του (εξ ΗΠΑ) δημιουργού του Χάουαρντ Σκαλτζ.

 

Επικρίνει τον ΑΝΤ1 που «ως μη ώφειλε «μερίμνησε» ώστε το επάρατο παιχνίδι να φτάσει και στους Έλληνες». Δεν εξαιρεί μάλιστα της κριτικής του και τον Μίνω Κυριακού (ιδιοκτήτη του καναλιού).

 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του παραθέτει τις ερωτήσεις που υποβάλλονται στους συμμετέχοντες στο παιχνίδι για να υπογραμμίσει:

 

«Και τίποτε άλλο να μην περιείχε το «πακέτο» του αδίστακτου τηλεπαιχνιδιού, θα ήταν αρκετός ο σατανικός δεκάλογος (των ερωτήσεων) για να αηδιάσει μαζί και αν οργισθεί, κάθε τίμιος άνθρωπος.

 

Τι άραγε θα έχει να πει επί του θέματος ο τοσαύτα συγκινητικά υποσχεθείς εις το εν Σύδνεϋ γραφείο του γράφοντος, αξιότιμος φίλος της Εκκλησίας κ. Μίνως Κυριακού;».

 

Ο Ορθόδοξος ποιμενάρχης των Ελλήνων της Αυστραλίας στα άρθρα του διερωτάται ποιος κοροϊδεύει ποιόν με την έρευνα που υποτίθεται ότι ο δημιουργός και σκηνοθέτης του επίμαχου τηλεπαιχνιδιού «ανέθεσε να «διεκπεραιώσει» για τους Έλληνες η ευειδής κ. Μανωλίδου με το υποχρεωτικό μάλιστα όνομα Ευγενία».

 

Εμπλέκει μάλιστα και τον κ. Καρατζαφέρη γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Τι θα μπορούσε να ισχυρισθεί ο λαλίστατος ιδρυτής και αρχηγός του νεοπαγούς κόμματος «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός», κ. Γιώργος Καρατζαφέρης (γνωστού όντος ότι σύζυγός της κας Μανωλίδου είναι ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης)»;

 

Κατά τον κ. Στυλιανό, ο εμπαιγμός των τηλεθεατών του συγκεκριμένου ριάλιτι καθίσταται προκλητικότατος σκανδαλισμός «διότι το οικονομικό δέλεαρ από το οποίο οιστρηλατούνται οι επίδοξοι νικηταί δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με οποιαδήποτε ευγενή άμιλλα».

 

Καταλήγοντας ο κ. Στυλιανός παρατηρεί ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι η κάθε μία από τις δέκα εμετικές ερωτήσεις (που υπέβαλε η κα Μανωλίδου στους παίκτες) υποθάλπει απροκάλυπτα και ένα από τα πιο κατάπτυστα βίτσια των ημερών μας.

 

Και είναι ασφαλώς ηλίου φαεινότερον, ότι οι κίνδυνοι από το παράδειγμα της ευτελέστατης αυτής χρηματολαγνείας, ωχριούν συγκρινόμενοι με την βαθειά και ευρύτατη διαστροφή, την οποία «εισηγείται» η «ευγενής άμιλλα» (1) των μαζοχιστικώς αυτοεξευτελιζομένων Νέων ή Νεανίδων».
Εμφανίσεις: 19418
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!