Οφειλόμενη Ενημέρωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

ImageΗ Ιερά μας Αρχιεπισκοπή δεν είχε την πρόθεση ούτε και τη διάθεση να ασχοληθεί με τις συνεχείς και επιζήμιες για την ενότητα του παροικιακού Ελληνισμού «μεταμορφώσεις» και θρησκευτικούς πειραματισμούς της σχισματικής Κοινότητας Αδελαΐδας για τη δήθεν εξεύρεση λύσεως του εκκλησιαστικού προβλήματός των, έξω από την Εκκλησία και παρά την υπό των Ιερών Κανόνων προβλεπομένη διαδικασία, αναγκάζεται όμως να ενημερώσει υπεύθυνα τον αγωνιζόμενο για την Ορθόδοξη πίστη του ευσεβή λαό Της περί της παρουσίας στην Αδελαΐδα αντικανονικών «Κληρικών».

Μεταξύ αυτών είναι και ο «επίσκοπος» των παλαιοημερολογιτών Ιάκωβος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί ενώπιον των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος κατηγορούμενος ότι προ τετραμήνου περίπου εγκατέλειψε την εφημεριακή του θέση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και προσεχώρησε σε μία από τις πολλές σχισματικές παρατάξεις στις οποίες έχουν διαιρεθεί οι παλαιοημερολογίτες.

Έτερος εξ αυτών, ονόματι Προκόπιος, έχει ήδη καθαιρεθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως μας διαβεβαίωσεν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, αναμένεται δε το επίσημον έγγραφον της καθαιρέσεώς του.

Τα επίσημα έγγραφα:

Image

Επιστολή του Επισκόπου Δορυλαίου Νίκανδρου

Image


Εμφανίσεις: 68836
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!