Εόρτιο Χριστουγεννιάτικο γεύμα στην Αδελαΐδα

dorilaioy-1

Του Γεώργιου Μιχ. Φρατζή

Ο Σύλλογος Ηλικιωμένων-Συνταξιούχων της Ενορίας-Κοινότητος Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον και Δυτικών Προαστίων της Αδελαϊδος, Νότιας Αυστραλίας, οργάνωσε εόρτιο Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τα μέλη του, τους ενορίτες και την ευρύτερη παροικία.

Το εόρτιο γεύμα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος και παρευρέθησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και συνάμα Ιερατικώς Προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου π. Διογένης Πατσούρης μετά της Πρεσβυτέρας Άννας και ο π. Σπυρίδων Βουνάσης μετά της Πρεσβυτέρας Αγγελικής.

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Πορτοκαλάς καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και πριν το γεύμα ψάλαμε όλοι μαζί τα κάλαντα των Χριστουγέννων, ενώ ο Άγιος Βασίλειος, γυρνώντας από τραπέζι σε τραπέζι, προσέφερε πολλά δώρα στα παιδιά αλλά και στα μέλη της τρίτης ηλικίας.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Κολλεγίου του Αγίου Γεωργίου, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχειας και της ζωντανής παρουσίας του ελληνικού πολιτισμού στα Κολλέγιά μας, στις εκδηλώσεις μας, στην παροικία μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας φωτογραφήθηκαν με τους γέροντες και τις γερόντισσές μας και ήταν συγκινητικές οι στιγμές να βλέπει κανείς τη γενιά των μεταναστών του 1950 και 1960 να δλινει τη σκυτάλη της παράδοσης, του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στα νέα παιδιά που φοιτούν στο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου.

Ο Θεοφιλέστατος διεβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο Δωδεκαήμερο και τέλος ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα στον εορτάζοντα την Παρασκευή π. Διογένη.

Ο π. Διογένης ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Οι εκδηλώσεις αυτές, αφενός τονώνουν το θρησκευτικό και εθνικό αίσθημα των παρευρισκομένων, αφετέρου χαράσσουν το δρόμο της νέας γενιάς, η οποία ακολουθεί, υπό την αιγίδα της Εκκλησίας, τα βήματα των παππούδων και γιαγιάδων τους.

dorilaioy-2

dorilaioy-3

dorilaioy-4

Εμφανίσεις: 51002
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!