Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Νόργουντ Αδελαίδος (ΦΩΤΟ)

norwood-4

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον μεγαλοπρεπή Ιερό ναό του Προφήτη Ηλία την Κυριακη 26 Οκτωβρίου, για την γιορτή που ετοίμασαν τα σχολεία της Ενορίας.

Γύρω στούς 140 μαθητές/τριες των ελληνικών σχολείων της Ενορίας του Προφήτη Ηλία, ντυμένα με εθνικές ενδυμασίες, γέμισαν τον Σολέα του Ιερού ναού.

Αμαλίες και τσολιάδες, με τσαρούχι φουστανέλλα και φέσι, κρατώντας υπερήφανα τις γαλανόλευκες, έδωσαν ενα έντονο πατριωτικό χρώμα στον χώρο του ναού.

Με σεβασμό και τάξη, παρηκολούθησαν την δοξολογία επί τη εθνική επετείω. Κατόπιν του αντιδώρου, μετέβησαν στην αίθουσα του ενοριακού μας κέντρου όπου ετοιμάστηκαν για τους ρόλους τους.

Γύρω στούς τριακοσίους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, παρακάθησαν στο πλούσιο γεύμα, προσφορά της φιλόξενης ενορίας του Προφήτη Ηλία καί στην συνέχεια παρηκολούθησαν το σχολικό πρόγραμμα.

Μαθητές και μαθήτριες, κάτω απ’την καθ΄οδήγηση του διδασκαλικού προσωπικού, κυριολεκτικά μας κατέπληξαν.

Το υπέροχο και πλούσιο πρόγραμμα με αμφότερους εθνικούς ύμνους, πατριωτικά τραγούδια, ποιήματα και παρουσίαση των γεγονότων του Σαράντα στην μεγάλη οθόνη, εντυπωσίασαν τους πάντες.

Αυτό που ιδιαίτερα μας συνεκίνησε, ήταν οι επίκαιρες ομιλίες, τόσο εκ μέρους του διδασκαλικού προσωπικού, όσο και του Διευθυντού των ελληνικών μας σχολείων π. Σταύρου Ψαρομμάτη, καθώς και της μαθητρίας του Γυμνασίου Ευγενίας Ρωσσίδη.

Τό στίγμα των ομιλιών ήταν η ελευθερία όχι μόνο της Πατρίδος μας Ελλάδος, αλλά η ελευθερία του ανθρώπου γενικά.

Και ακόμη ότι αυτή η ελευθερία δεν υπάρχει εξω απ΄τον Ελευθερωτή Χριστό, με σχετική αναφορά στα λόγια του Κολοκοτρώνη: «Εμείς, όταν πιάσαμε τά όπλα, είπαμε, πρώτα υπέρ πίστεως καί μετά υπέρ πατρίδος».

Η Καθηγήτρια κ. Αλέκα Ταμβάκου στον ρόλο του τελετάρχη ήταν άψογη. Η σχολική εκδήλωση τελείωσε με τους λεβέντικους ελληνικούς χωρούς απ’τα μεγαλύτερα παιδιά και υπο την επίβλεψη των χοροδιδασκάλων τους.

Έντονα ήταν τα πατριωτικά αισθήματα που συνείχαν τους πάντες, οι οποίοι συγκινημένοι και με εθνικό παλμό χειροκροτούσαν την κάθε προσπάθεια των παιδιών.

Πολλά συγχαρητήρια στους γονείς, στα παιδιά, στο διδασκολικό προσωπικό και σε όσους βοήθησαν στήν απόλυτη επιτυχία της εθνικής μας επετείου.

norwood-1

norwood-2

norwood-3

norwood-5

norwood-6

norwood-7

norwood-8

norwood-9

Εμφανίσεις: 50886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!