Αγιασμός στο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον

aya-1

Την Τετάρτη 15η Οκτωβρίου ενεστώτος έτους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος υπό τους πατρός Διογένους Πατσούρη, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και του πατρός Κωνσταντίνου Σκουμπουρδή, ετέλεσεν Αγιασμό εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, δια τους τελειοφοίτους μαθητάς του ομωνύμου Κολλεγίου της ανωτέρω Ενορίας - Κοινότητος.

Στο ανωτέρω Κολλέγιο φοιτούν 600 μαθητές, κατά πλειοψηφίαν Έλληνες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μαθητές από άλλες χώρες, Ασία και Αφρική.

Στην Νότιο Αυστραλία η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος της και δια τον λόγον αυτόν η Εκκλησία ετησίως προσεύχεται δια την επιτυχίαν των μαθητών μας εις τας εισιτηρίους εξετάσεις προς τα πανεπιστήμια.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε λόγους πατρικούς, ευχετήριους και παραινετικούς στους μαθητάς, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι οφείλουν εσαεί να έχουν εις τον νου τους το μότο του Κολλεγίου, εις το οποίο εφοίτησαν, το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ.

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να έχουν στην περαιτέρω ζωή τους, φοιτητική η επαγγελματική, ως θεμέλια το Χριστό και το Λόγο Του, ο οποίος είναι σταυροαναστάσιμος.

Έχοντας ως θεμέλιο το Χριστό, τότε η περαιτέρω ζωή τους θα είναι πετυχημένη.

Τέλος, αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις τους, τους τόνισε ότι οφείλουμε να εκκλησιαζόμαστε τακτικά και να μετέχουμε της εκκλησιαστικής ζωής, επισκεπτόμενοι την Εκκλησία και το Σχολείο, το οποίο τους αγκάλιασε τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

aya-2

Εμφανίσεις: 46430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!