Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Norwood (ΦΩΤΟ)

norwood-6

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Προφήτη Ηλία Norwood Μεγαλοπρεπήν πανήγυριν και προσήκουσαν τιμήν, επεφύλαξε κι'εφέτος η ευλογημένη Ενορία του Προφήτη Ηλία Νοτίου Αυστραλίας στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Καθ'όλην την διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου, ο Ιερός Ναός λειτουργούσε το πρωί και τελούσε τις παρακλήσεις κάθε βράδυ.

Ο στολισμός του Επιταφίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και απόλυτο σεβασμό, από τις καλλιτέχνιδες κυρίες της Φιλοπτώχου.

Την παραμονή και στο πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού η γυναικεία χορωδεία του Προφήτη Ηλία, έψαλλε τα Εγκώμια της Κοιμήσεως της Παναγίας, σε μοναστηριακό ύφος καί ιδιαίτερη μουσικότητα.

Στην συνέχεια έγινε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στο οποίο παρακάθισαν και συμμετείχαν αρκετοί εκ των πιστων.

Τέλος ακολούθησε αγρυπνία με σκέψεις και διδάγματα γύρω από τα θαύματα της Παναγίας.

Το πρωί, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έλαβε χώρα Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, καθώς και η περιφορά του Επιταφίου της Κοιμήσεως, προπορευομένης της θαυματουργού Ιεράς εικόνος τῆς Παναγίας του Κύκκου.

Συγκίνηση και δέος συνείχε τους ευλαβώς συμμετέχοντας στην πανήγυρι, καθώς περνούσαν κάτω από τον Επιτάφιο και προσκυνούσαν την θαυματουργόν εικόνα.

Τέλος οι προσκυνητές παρακάθισαν στο έτοιμο πλούσιο γευμα της Κοινότητος-Ενορίας και χάρηκαν την αδελφική συντροφικότητα.

Την τράπεζα ευλόγησε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Σταύρος Ψαρομμάτης ο οποίος μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου.

norwood-1

norwood-2

norwood-3

norwood-4

norwood-5

norwood-7

Εμφανίσεις: 60937
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!