Κατέκλυσαν τις εκκλησίες οι ομογενείς της Αυστραλίας

australaΜε πολύ μεγάλη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης, εορτάστηκε σήμερα 15 Αυγούστου, σε κάθε εκκλησία της Αυστραλίας η μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, η ημέρα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρά το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη ημέρα στην Αυστραλία, οι εκκλησίες της χώρας κατακλύστηκαν από πιστούς, που προσήλθαν μαζικά για την Λειτουργία και το Προσκύνημα στη Θεομήτωρ.

Ειδικότερα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στην περιοχή Ίστ Κέϊλορ της Μελβούρνης, όπου στην Θεία Λειτουργία πρωτοστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, η συμμετοχή των πιστών ήταν εντυπωσιακή.

Μικροί και μεγάλοι συνέρρεαν από το πρωί, για να προσκυνήσουν την χάρη της.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος ανέλυσε την σημασία της ημέρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για όλη την Ορθοδοξία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ειδική δέηση, που γίνεται σε κάθε λειτουργία, για την ειρήνη στον κόσμο και για την ανισσοροπία και αδικία που επικρατεί στην εποχή μας.

Εμφανίσεις: 85335
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!