Τα ημερήσια σχολεία της Εκκλησίας σε Παναυστραλιανή διοργάνωση

pan

Κάθε χρόνο τα Λύκεια των επτά Ημερησίων Ελληνορθοδόξων Σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συναντώνται σε ένα Παναυστραλιανό Αθλητικό και Πολιτιστικό Τριήμερο που αναδεικνύει το εκπαιδευτικό ήθος και φρόνημα των λαμπρών αυτών εκπαιδευτηρίων της Εκκλησίας.

Η εφετεινή διοργάνωση φιλοξενείται από το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ.

'Ετσι, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ προεξήρχε της Δοξολογίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ευχόμενος στους 400 και πλέον μαθητές και μαθήτριες κάθε επιτυχία στην ευγενή άμιλλα των αγώνων, και μεταφέροντας εις όλους τους εκκλησιασθέντες την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού.

Κατά το Τριήμερο η μαθητιώσα νεολαία θα αθληθεί στον Ελληνικό λόγο μέσω δημοσίου διαλόγου, λογοτεχνίας και θεάτρου, καθώς και στα Αθλητικά αγωνίσματα του ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρησης και επιτραπέζιας αντισφαίρησης.

Από τη Μελβούρνη συμμετέχουν το Κολλέγιο Αγίου Ιωάννου Preston και το Κολλέγιο των Αγίων Αναργύρων Oakleigh.

Από την Αδελαϊδα συμμετέχει το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Thebarton και από την Πέρθη το Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου Dianella, ενώ από το Σύδνεϋ συμμετέχουν το Κολλέγιο Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford, το Κολλέγιο Αγίας Ευφημίας Bankstown και το Κολλέγιο Αγίων Πάντων Belmore.

Τα Ημερήσια Σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αποτελούν καύχημα της Ομογένειας των Αντιπόδων αλλά του απανταχού Ελληνισμού. Εύγε στους μαθητές και μαθήτριές των Κολλεγίων της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 76922
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!