Ο εσπερινός της αγάπης στην Αυστραλία

australia

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου του Σύδνεϋ, εν μέσω πλήθους Πιστών, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Κυριακή του Πάσχα.

Το Ιερό Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε στην ελληνική, λατινική, αγγλική, γερμανική, γαλλική και αραβική, ενώ ο Ποιμενάρχης, επικαλέσθηκε εφ όλους την Χάρη του Αναστάντος Χριστού ο Οποίος, γενόμενος «πρωτότοκος πάσης κτίσεως» σώζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον καθώς και ολόκληρη τη δημιουργείσα φύση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος ότι αν ήταν δυνατό να λέγαμε το Ευαγγέλιο και στη γλώσσα των πετρών θα το πράτταμε «γιατί και οι πέτρες παρουσιάζονται μεν βουβές αλλά κρύβουν μέσα τους τόση ταπείνωση που ενέπνευσαν τους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας και μεγάλους Ποιητές να γράψουν γι’ αυτές».

Μετά την διανομή των Πασχαλινών αυγών, ο Ποιμενάρχης απευθύνθηκε κατ’ ιδίαν στους Ιερείς του ευχόμενος στον καθένα καλή δύναμη στο υπούργημά του, παρακαλώντας τον Θεόν να τους χαρίζει καλά γεράματα γιατί το γήρας, όσο δύσκολο κι αν είναι, οδηγεί σε βαθύτερη ταπείνωση και είναι μεγάλη παρηγοριά να έχει κανείς ανθρώπους που να τον φροντίζουν με αγάπη.

Ισχύει εδώ ο αλάνθαστος Λόγος του Χριστού: «ότε ής νεώτερος, εζώννυες εαυτόν και περιεπάτεις όπου ήθελες, όταν δε γηράσεις, εκετενείς τας χείρας σου...» (Ιω. 21.18).

Ήταν μια τρυφερή και συγκινητική στιγμή ενός πνευματικού Πατέρα με τα τέκνα του εν Κυρίω.

australia1

australia2

australia3

Εμφανίσεις: 92743
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!