Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

ayt2

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.Στυλιανό, είχε σήμερα Τρίτη 25 Μαρτίου στο Σίδνεϊ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αυστραλία.

Τον επισκέφθηκε και συζήτησαν για αρκετή ώρα, θέματα που αφορούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή της μακρινής ηπείρου.

Ο κ.Γεροντόπουλος ενημερώθηκε για το σημαντικό εκκλησιασικό, μορφωτικό, πολιτιστικό και εθνικό έργο που επιτελείται με τις διάφορες δράσεις της, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο για την πολυετή προσφορά του και εξέφρασε την στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δεκαετίες σην Αυστραλία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Στυλιανός, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών, τα όσα άκουσε από αυτόν, ενώ τον συνεχάρη για τις απόψεις που όπως του είπε γνωρίζει ότι έχει σχετικά με την εκκλησία, τον πολύ σημαντικό ρόλο της και το έργο που επιτελεί σε όλα τα μέρη του κόσμου, τόσο για τον Χριστιανισμό όσο και τον ελληνισμό.

Προηγήθηκε στην Μελβούρνη, η συνάντηση του κ.Γεροντόπουλου με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ.Ιεζεκιήλ.

Τον επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής και ενημερώθηκε για το διαχρονικό έργο που γίνεται στην Μελβούρνη αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές αρμοδιότητας του, όπου κατοικούν πάνω από 300.000 Έλληνες.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην πρωτεύουσα Καμπέρα και επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της πόλης.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο εφημέριος της ενορίας πατήρ Πέτρος, ο οποίος μάλιστα κατά σύμπτωση είναι συμπατριώτης του από την Αλεξανδρούπολη και γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια, οποίος και τον ξενάγησε στον εντυπωσιακό ναό όπου εκκλησιάζονται οι περισσότεροι από 7.000 Έλληνες ομογενείς της πόλης.

ayt1

ayt3

ayt4

Εμφανίσεις: 58502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!