Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Εθνική Παλιγγενεσία στο Σίδνεϊ

s1Σε όλη την έκταση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τιμήθηκε δεόντως η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο Σύδνευ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, τέλεσε την Δοξολογία ενώπιον του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Σύδνευ Δρος Σταύρου Κυρίμη, πλήθος Πιστών και της μαθητιώσης νεολαίας.

Στη συνέχεια, στο Κενοτάφιο του Σύδνευ, το Τρισάγιο υπέρ πάντων των αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων, ανέπεμψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, ενώ κατέθεσαν στεφάνια στο Μνήμα του Αγνώστου Στρατιώτου εκπρόσωποι των κυριοτέρων Ιδρυμάτων, Σωματείων και Αδελφοτήτων της Ομογένειας.

Απο το Martin Place στο κέντρο της πόλεως όπου και το Κενοτάφιο, ξεκίνησε μια ατέλειωτη πορεία των μαθητών των τριών Ημερησίων Δίγλωσσων Ορθοδόξων Σχολείων του Σύδνευ καθώς και των δεκάδων Απογευματινών και Σαββατιανών Ελληνικών Σχολείων της Εκκλησίας και της Παροικίας, προς την τοποθεσία Domain.

Εκεί ακολούθησε ένα ενθουσιώδες Κονσέρτο ενώπιον χιλιάδων ομογενών και μαθητών που απόλαυσαν τραγούδια και χορούς της λεβεντιάς κάτω απο τον ηλιόλουστο ουρανό που επεφύλαξε ο Θεός για το Σύδνευ.

Κατά το πυκνό απο συναίσθημα πρόγραμμα, πρώτος μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Στυλιανός τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν χρειάσθηκε να μιμηθεί καμμία άλλη επανάσταση του παρελθόντος διότι απο αρχαιότητος ο ´Ελληνας αντλούσε την γενναιότητά του απο την πίστη του.

Δεν θα πρέπει να λυσμωνούμε, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι κατά τους νεώτερους χρόνους ο ´Ελληνας αγωνίσθηκε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος με αποφασιστικούς αρχηγούς όπως ο Κολοκοτρώνης κ.ά, ενώ η συμπαράσταση των Ελλήνων και των Φιλελλήνων της Διασποράς υπήρξε καταλυτική.

Ο Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας, Εντιμώτατος κ. Barry O'Farrell, αφού εξήρε το γενναίο ηγετικό παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού στην πολυπολιτισμική Αυστραλία, συνεχάρηκε τον Ελληνισμό για την υποδειγματική του συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας γενικά αλλά και της Πολιτείας, χάρη στην αφοσίωσή του στο τρίπτυχο οικογένεια, Εκκλησία, Πολιτισμός. 

Ο Πρωθυπουργός κ O'Farrell εντυπωσίαε τους πάντες με την ειλικρίνειά του όταν παρεκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μη παύσει να συνετίζει τους πολιτικούς διότι οι αξίες της ηθικής και της αξιοπρέπειας δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες πλέον στη σημερινή εποχή κατά την οποία κάποιοι παράγοντες τις υποβαθμίζουν.

Η εκδήλωση τελείωσε με αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς της Πατρίδος που χόρεψαν με ενδόμυχη αγάπη για την Ελλάδα τα νειάτα του Σύδνευ, κάνοντας τους πάντες υπερήφανους.

s2

s7

Εμφανίσεις: 62951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!